Ioan Oltean: Actorii sau cântăreţii de muzică populară nu au ce căuta în Parlament. Parlamentul nu e o scenă pe care ei să evolueze şi să-şi perfecţioneze această preocupare a lor

Liderul filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, Ioan Oltean, a declarat la cafeneaua politică, vineri, că mai cântă seara, acasă, melodiile interpretului de muzică populară Alexandru Pugna, contracandidatul său, ca să fie pregătit pentru confruntarea cu acesta din campania electorală.

697 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean: Actorii sau cântăreţii de muzică populară nu au ce căuta în Parlament. Parlamentul nu e o scenă pe care ei să evolueze şi să-şi perfecţioneze această preocupare a lor

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat cum comentează intenţia unor jurnalişti de a candida la alegerile parlamentare pe listele unor formaţiuni politice.

"Dacă un ziarist foarte bun sau un actor foarte bun la nivel naţional vrea să îşi strice imaginea, să intre în politică şi reuşeşte. Uitaţi-vă la Mircea Diaconu, un actor remarcabil, jos pălăria. Am avut toată stima pentru el ca actor. A intrat în viaţa politică. Uitaţi-vă ce este acum. Nu e păcat? E mare păcat. De multe ori, oamenii aceştia care sunt foarte buni în diverse profesii, după ce intră în politică parcă... ", a spus Ioan Oltean.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a completat apoi că niciun fel de profesie nu poate fi blocată să nu ajungă în Parlament, dar sunt profesii care sunt predestinate să ajungă acolo, şi anume juriştii, economiştii în principal.

"Oamenii care s-au remarcat prin activităţi culturale, actorii sau cântăreţii de muzică populară nu au ce căuta. E altceva. A fost Dolănescu în Parlament, a fost Irina Loghin. Aţi auzit de ei? A fost Mircea Diaconu, remarcabil actor, dar ca om politic, daţi-mi voie să am reţineri în privinţa aceasta. Există unele profesii predestinate pentru Parlament şi altele care nu le aduce niciun plus de calitate la ceea ce au făcut ei până atunci, dimpotrivă", a completat Ioan Oltean.

Deputatul şi-a adus apoi aminte că are drept contracandidat în Colegiul 3 Camera Deputaţilor tocmai pe un cântăreţ de muzică populară, Alexandru Pugna.

"Alexandru Pugna e contracandidatul meu, un cântăreţ de muzică populară foarte cunoscut, şi nu aş vrea să se înţeleagă că am făcut această afirmaţie cu destinaţie precisă pentru că eu chiar am un respect faţă de Sandu Pugna şi îl apreciez pentru ceea ce face pentru folclorul românesc. Când am spus ce am spus nu m-am gândit la faptul că ei nu pot fi parlamentari, ci că Parlamentul nu e o scenă pe care ei să evolueze şi să-şi perfecţioneze această preocupare a lor. În acest sens luaţi afirmaţia mea. Alexandru Pugna este un adversar puternic şi fiţi siguri că mă pregătesc pe măsură", a spus Oltean.

Întrebat dacă ia ore de canto, Oltean a spus: „Da, să ştiţi că acasă, seara, mai cânt melodii de-ale lui (Alexandru Pugna - n.r.) pentru ca să nu fiu nepregătit dacă va trebui să ne confruntăm şi la nivelul acesta".

Ioan Oltean candidează la un nou mandat în Colegiul 3 Camera Deputaţilor, unde principalul său adversar este Alexandru Pugna (USL).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici