Iohannis a discutat cu Leancă despre procesul de reformă în domeniul justiţiei din Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis s-a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, despre importanţa accelerării procesului de reforme, cu precădere în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei din ţara vecină.

246 afișări
Imaginea articolului Iohannis a discutat cu Leancă despre procesul de reformă în domeniul justiţiei din Republica Moldova

Iohannis a discutat cu Leancă despre procesul de reformă în domeniul justiţiei din Republica Moldova

„Preşedintele Klaus Iohannis şi Vice-premierul Iurie Leancă au discutat despre importanţa accelerării procesului de reforme, cu accent pe domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei, respectiv despre necesitatea unui efort unitar, la nivel intern, din partea tuturor actorilor care susţin atingerea obiectivului integrării europene a Republicii Moldova. În egală măsură, Preşedintele României a subliniat importanţa unei comunicări strategice adecvate, la Bruxelles şi în capitalele statelor membre, a rezultatelor procesului de reformă, obiectiv pe deplin împărtăşit de demnitarul de la Chişinău”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, cei doi au mai discutat despre agenda de cooperare a Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi despre proiectele bilaterale de interconectare dintre România şi Republica Moldova, respectiv impactul pe care evoluţiile de la Chişinău îl generează asupra agendei de reforme.

Cei doi înalţi oficiali au abordat şi problematica proiectelor energetice, care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spaţiul energetic european, în concordanţă cu obiectivele integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

„Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat sprijinul constant şi consecvent al României şi al său personal pentru agenda europeană a Republicii Moldova şi, în acelaşi timp, importanţa punerii în practică a reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Preşedintele României a subliniat că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul Republicii Moldova”, se arată în documentul citat.

La rândul său, Leancă a adresat mulţumiri pentru sprijinul României cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, materializat, printre altele, pe dimensiunea politică şi financiară, cu impact direct în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor moldoveni, precum şi pentru susţinerea fermă a obiectivelor europene ale Republicii Moldova pe lângă instituţiile europene şi statele membre UE, precizează Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici