Iohannis: Decizia privind aderarea României la Schengen să fie luată pe criterii tehnice, nu politice

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia privind admiterea României în Spaţiul de liberă circulaţie Schengen trebuie să fie luată pe baza îndeplinirii criteriilor tehnice de aderare, şeful statului cerând evitarea impunerii unor criterii "politice".

1902 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Decizia privind aderarea României la Schengen să fie luată pe criterii tehnice, nu politice

Iohannis: Decizia privind aderarea României la Schengen să fie luată pe criterii tehnice, nu politice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul interviului acordat revistei franceze L'Express, Iohannis a fost întrebat dacă doreşte aderarea României la Spaţiul european de liberă circulaţie (Schengen).

"Da, acest lucru probabil se va întâmpla. În ultimii ani, au existat multe discuţii pe această temă şi privind factorii care blochează aderarea României. Ce este de făcut? Iniţial, Tratatul Schengen era în principal de ordin tehnic, dar, treptat, a devenit un subiect politic. Dacă se doreşte o singură Europă, trebuie să se revină la filosofia iniţială" în privinţa criteriilor de admitere în Schengen, a explicat Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici