Iohannis, despre conflictul România-Ungaria: Era indicată o reţinere, aşa se complică relaţiile

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat despre schimbul dur de replici între oficialii români şi ungari, că ar fi fost mai indicată o mai mare reţinere de ambele părţi şi că un astfel de dialog complică relaţiile dintre cele două ţări.

1596 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre conflictul România-Ungaria: Era indicată o reţinere, aşa se complică relaţiile

Iohannis, despre conflictul România-Ungaria: Era indicată o reţinere, aşa se complică relaţiile (Foto: Mediafax)

Întrebat cum comentează intenţia Ungariei de a ridica un zid la graniţa cu România şi de shimbul de replici ulterior între oficialii români şi ungari, preşedintele a spus că ar fi fost mai indicată o mai mare reţinere de ambele părţi.

”Eu cred că ar fi fost mult mai indicată o mai mare reţinere şi de o parte, şi de cealaltă. Nu consider că prin acest fel de schimb de replici se rezolva cevă. Ba, dimpotrivă, se complică relaţiile dintre cele două ţări. Aşa cum s-a desfăşurat dialogul, cred că a fost în afara cadrului uzual diplomatic”, a adăugat Iohannis.

După decizia Ungariei de a ridica un gard la graniţa cu România, între premierul Victor Ponta şi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, au existat mai multe schimburi dure de replici.

Premierul Ponta spunea că atitudinea Ungariei în această criză a refugiaţilor este una neeuropeană şi o ruşine pentru Europa, în timp ce ministrul ungar acuza că ”este ruşinea Europei că Victor Ponta, care face obiectul unei investigaţii penale, minte în mod constant şi calomniază o ţară vecină”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici