Iohannis, după ce s-a vorbit de o decuplare de Bulgaria: Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen

Există puţine variante pentru intrarea în spaţiul Schengen, spune preşedintele Iohannis. Ori intră România şi Bulgaria, ori niciunul, ori intră unul şi celălalt nu, dar de departe cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună, susţine preşedintele.

246 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după ce s-a vorbit de o decuplare de Bulgaria: Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen

Iohannis, după ce s-a vorbit de o decuplare de Bulgaria: Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, miercuri, în Belgia, dacă vor continua negocierile diplomatice pentru aderarea la spaţiul Schengen şi la ce să ne aşteptăm, precum şi cum comentează declaraţiile premierului Ciolacu făcute pentru „Bloomberg” potrivit cărora este cazul să luăm în calcul şi o eventuală separare de bulgari.

„Negocierile pentru aderare României continuă şi nu continuă, ca să zic aşa, la un nivel mic, ci toţi suntem foarte implicaţi, toţi căutăm să convingem în special partea austriacă, care se ştie că este foarte reticentă în continuare în această speţă”, a răspuns preşedintele.

Potrivit lui Iohannis, se continuă pe toate planurile şi se discută mai degrabă informal decât formal variantele de cum se poate continua.

„Nu este foarte complicat de văzut că există puţine variante: ori intrăm România şi Bulgaria, ori nu intră niciunul, ori intră unul şi celălalt nu. Sunt variante, sigur, teoretice şi vreau să subliniez din capul locului că de departe, repet, de departe, cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi toate încercările de a convinge pe cei care încă sunt reticenţi în această chestiune”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, miercuri, vizita în Belgia, fiind primit de premierul belgian Alexander de Croo, la sediul guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici