Iohannis, la plecarea în Croaţia: Voi transmite dorinţa pentru o cooperare regională mai strânsă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la plecarea în Croaţia, unde se va întâlni cu omologul său, Kolinda Grabar-Kitarović, cu premierul şi cu preşedintele Parlamentului, că va transmite ”dorinţa pentru o cooperare regională mai strânsă, care să contribuie la asigurarea securităţii în Balcani”.

545 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la plecarea în Croaţia: Voi transmite dorinţa pentru o cooperare regională mai strânsă

Iohannis, la plecarea în Croaţia: Voi transmite dorinţa pentru o cooperare regională mai strânsă (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat, luni, într-o vizită oficială de două zile în Croaţia, el spunând că merge în această ţara la invitaţia omologului său, Kolinda Grabar-Kitarović.

Iohannis a precizat că va avea convorbiri oficiale cu şeful statului, cu prim-ministrul Zoran Milanović şi cu preşedintele Parlamentului, Josip Leko.

El a afirmat că este prima sa vizită în calitate de preşedinte al României în regiunea Balcanilor şi este prima vizită a unui şef de stat din România în Croaţia, după ce această ţară a devenit membră a Uniunii Europene.

”Există de ambele părţi dorinţa de a da, de la cel mai înalt nivel, un nou impuls dialogului şi relaţiilor bilaterale. În egală măsură, suntem interesaţi de o cooperare strânsă, care vizează consolidarea perspectivei europene a statelor din regiunea Balcanilor. Relaţiile bilaterale dintre România şi Croaţia s-au dezvoltat constant în ultimii ani, în special după aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană. România şi Croaţia au multe obiective comune pe care le pot realiza mai bine împreună: cooperarea în cadrul Uniunii Europene, unde avem interese şi poziţii similare sau apropiate, intensificarea legăturilor economice, cooperarea în cadrul regiunii Dunării, valorificarea oportunităţilor oferite în acest sens de Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Discuţiile la Zagreb se vor axa pe aceste teme, dar vom avea şi un schimb de opinii privind evoluţiile din vecinătatea Uniunii Europene şi alte teme internaţionale de actualitate. Voi transmite interlocutorilor din Croaţia dorinţa noastră pentru o cooperare regională mai strânsă, care să contribuie la asigurarea securităţii şi prosperităţii în regiunea Balcanilor şi a vecinătăţii estice a Uniunii Europene. Două-trei întrebări, dacă aveţi”, a declarat Iohannis, la plecarea în Croaţia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici