Iohannis: Mandatul lui Hellvig a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea instituţiei

Am luat act de retragerea din funcţie a directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, al cărui mandat a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei pe care a condus-o, declară preşedintele Klaus Iohannis.

262 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Mandatul lui Hellvig a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea instituţiei

Iohannis: Mandatul lui Hellvig a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea instituţiei

„Am luat act de retragerea din funcţie a directorului Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, al cărui mandat a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei pe care a condus-o. Serviciul Român de Informaţii a redevenit o instituţie ghidată de principiile democratice ale separaţiei puterilor în stat, activitatea sa desfăşurându-se astăzi în interiorul limitelor trasate de Constituţie şi concentrându-se pe misiunile sale definite clar de legislaţia în materie de securitate naţională”, transmite Klais Ioh8annis.

Şefgul statului apreciază că, pe perioada mandatului lui Hellvig, s-a realizat transformarea instituţională completă la nivel local şi central a SRI.

„Prin cele două proiecte principale, REGIO şi CENTRIO, s-a modificat structural maniera în care Serviciul Român de Informaţii se raportează la operaţiuni - mai profesionist, mai integrat şi mai puţin birocratic. Tot sub conducerea Directorului Eduard Hellvig s-a produs şi predarea integrală către CNSAS a dosarelor preluate de SRI de la fosta Securitate şi s-a încheiat astfel un proces complex de aplicare a legii şi de redare către cetăţenii români a dreptului de a avea acces la studierea arhivei fostei Securităţi. Activitatea SRI din ultimii ani s-a bucurat, totodată, şi de recunoaşterea partenerilor euroatlantici, datorită proiectelor de cooperare pe care instituţia le-a desfăşurat în lumea serviciilor de informaţii. La acest final de mandat, SRI este o instituţie bazată pe valori solide, pe un colectiv profesionist şi performant, precum şi pe un set corect de principii ale activităţii. Directorul Eduard Hellvig lasă, astfel, în urmă o instituţie reformată, pregătită structural pentru viitor, adaptabilă şi suplă în raport cu realităţi operaţionale în continuă schimbare. În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate la conducerea Serviciului Român de Informaţii, am decis decorarea lui Eduard Hellvig cu Ordinul Naţional <Steaua României> în grad de Comandor”, încheie Iohannis.

Eduard Hellvig a anunţat luni că renunţă la şefia SRI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici