Iohannis, mesaj de Ziua Romilor: Societatea românească are nevoie de proba solidarităţii, indiferent de etnie

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor
  • Klaus Iohannis a declarat că romii trebuie să fie primii care protejează sănătatea şi viaţa familiei şi a celor apropiaţ
976 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mesaj de Ziua Romilor: Societatea românească are nevoie de proba solidarităţii, indiferent de etnie

Iohannis, mesaj de Ziua Romilor: Societatea românească are nevoie de proba solidarităţii, indiferent de etnie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, subliniind că ei trebuie să fie primii care îşi protejează sănătatea şi viaţa familiei şi a celor apropiaţi, în contextul în care prioritatea absolută este limitarea efectelor produse de COVID-19.
 
Redăm mesajul preşedintelui integral:
 
„Cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, salut sărbătoarea etniei romilor din România, îmi exprim solidaritatea faţă de toţi cei care luptă împotriva rasismului şi sprijin demersurile care asigură deplina integrare şi apartenenţă a romilor la spectrul de valori, libertăţi, drepturi şi îndatoriri cetăţeneşti consacrate de Constituţia României.
 
Depăşirea carenţelor sistemelor publice în privinţa modului în care sunt tratate problemele concetăţenilor noştri de etnie romă şi eliminarea cauzelor marginalizării lor sociale sunt chestiuni pe care avem responsabilitatea să le rezolvăm cât mai temeinic.
 
Salut iniţiativa Guvernului de a se apleca cu seriozitate asupra dificultăţilor cu care se confruntă cetăţenii români de etnie romă, prin elaborarea unui nou cadru strategic care să dea o perspectivă şi speranţe realiste de îmbunătăţire a situaţiei, cu rezultate benefice atât pentru romi, cât şi pentru societate, în ansamblul său. Am convingerea că există în ţara noastră forţe şi iniţiative capabile să conducă spre un viitor mai bun pentru romi, a căror istorie grea le marchează multora viaţa, chiar şi în prezent.
 
În această perioadă extrem de dificilă, în care prioritatea absolută este limitarea efectelor negative produse de epidemia COVID-19, societatea românească are nevoie de proba solidarităţii şi responsabilităţii fiecărui cetăţean, indiferent de etnie. Respectând întocmai măsurile autorităţilor, romii trebuie să fie primii care să-şi protejeze sănătatea şi viaţa familiei şi a celor apropiaţi. Doar aşa, sărbătoarea etniei romilor de astăzi, precum şi apropiata Înviere a Domnului vor putea fi izvoarele de speranţă ale acestei grele primăveri.

La mulţi ani!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici