Ion Cristoiu: Ce-i lipseşte lui Florin Cîţu pentru a răspunde la întrebarea De ce candidează? Un Rareş Bogdan care să-i sufle răspunsul!

  • Ion Cristoiu: Nimic nou din aceste puncte de vedere în interviul acordat de Florin Cîţu luni, 31 mai 2021, seara, lui Cosmin Prelipceanu la Digi 24. Nou e însă altceva. Chiar şi în condiţiile unui interviu aranjat să aibă întrebări de tip masaj thailandez, Florin Cîţu a fost un dezastru.
  • Ion Cristoiu: Deşi şi-a aranjat un interviu luni seara pentru a explica acest punct din Program, Florin Cîţu n-a putut face nimic altceva decît să pună alături mai multe vorbe goale din care nu s-a înţeles nimic, deoarece nu spuneau nimic.
  • Ion Cristoiu: De ce vrea Florin Cîţu să-i ia locul lui Ludovic Orban? Pentru că ! În 17 ianuarie 2021, Rareş Bogdan mi-a acordat un interviu pentru Aleph News despre motivele pentru care Ludovic Orban trebuie să plece de la şefia PNL. Şi-am realizat ce i-a lipsit interviului lui Florin Cîţu
6518 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Ce-i lipseşte lui Florin Cîţu pentru a răspunde la întrebarea De ce candidează? Un Rareş Bogdan care să-i sufle răspunsul!

Ion Cristoiu: Ce-i lipseşte lui Florin Cîţu pentru a răspunde la întrebarea De ce candidează? Un Rareş Bogdan care să-i sufle răspunsul!

Publicistul Ion Cristoiu analizează ultimul interviu acordat presei de Florin Cîţu după anunţul candidaturii la şefia PNL şi constată că, deşi a fost scutit de întrebări incomode, premierul nu a putut argumenta de ce candidează, ce îl nemulţumeşte şi ce presupune suflul nou pe care vrea să-l aducă în partid prin debarcarea lui Ludovic Orban.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Luni, 31 mai 2021, proaspătul candidat la şefia PNL, Florin Cîţu, a mers în studiourile Digi 24 pentru a-i acorda un interviu lui Cosmin Prelipceanu.

Nimic nou în acordarea unui interviu despre noua ipostază, cea de contracandidat al lui Ludovic Orban la şefia PNL.

Duminică dimineaţa, la ora 10.10, Florin Cîţu şi-a anunţat înscrierea în cursa pentru şefia PNL. Momentul n-a dat posibilitatea unei explicări pe larg a gestului. A unui gest deloc obişnuit.

 Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura la şefia PNL, mai precis candidatura la reînnoirea mandatului de preşedinte al Partidului cu mult timp înaintea lui Florin Cîţu. Ludovic Orban nu e un candidat oarecare. E preşedintele PNL din 2017. A fost premierul primului guvern PNL în formula PNL+PDL sub numele de PNL. E preşedintele Camerei Deputaţilor, al treilea om în stat. După anunţarea candidaturii a beneficiat de sprijinul a nenumărate filiale, manifestat prin rezoluţii de susţinere, votate în cadrul organizat. Mult mai important, Ludovic Orban e membru PNL din 1990. Din 1990 e unul dintre liderii politici marcanţi ai istoriei postdecembriste. Faţă de personalitatea sa în plan politic personalitatea lui Florin Cîţu e cea a unui iepure faţă de un urs. Un urs pe care nu l-a împuşcat încă Prinţul. Anunţul de înscriere în cursă împotriva lui Ludovic Orban a avut caracterul unei lovituri mediatice importante. Cu atît mai importantă cu cît intrarea în cursă a cuiva care e premier din partea formaţiunii conduse de şeful formaţiunii, el însuşi concurent, are semnificaţia unei provocări la adresa şefului, la adresa celui care te-a făcut premier!

Era normal ca Florin Cîţu să-şi aranjeze pentru luni seara un interviu prin care să se explice.

De fapt cam aşa au procedat mulţi politicieni. Traian Băsescu, de exemplu, după ce făcea o Declaraţie de presă de la Cotroceni, mergea la televiziune pentru a putea vorbi pe larg despre cele doar amintite în statement.

Nimic nou nici în faptul că Florin Cîţu a optat pentru Digi 24. De cînd a fost investit premier, Digi 24 e pentru Florin Cîţu un fel de toaletă publică mobilă care-i stă la dispoziţie oriunde şi oricînd simte nevoia premierul să se exprime. Numai în două luni – aprilie şi mai – Florin Cîţu a acordat postului Digi 24 nu mai puţin de 3 interviuri ample, luate în studio. În plus, Florin Cîţu e publicitat de Digi 24 peste marginile minimului bun-simţ. Tot ce face şi ce zice Florin Cîţu e difuzat la Digi 24 sub formă de ştire video. Astfel încît, la un moment dat, ai impresia că premierul şi-a mutat biroul în studiourile Digi 24.

Nimic nou nici în opţiunea pentru Cosmin Prelipceanu ca autor al interviului de luni seara. Cosmin Prelipceanu i-a luat lui Florin Cîţu toate interviurile de pînă acum. În toate, Cosmin Prelipceanu i-a pus întrebări dulcici, a evitat orice surpriză, i-a ridicat mingea la fileu. E limpede că redactorul de la Digi 24 e ziarist de casă al lui Florin Cîţu. Deocamdată îi ia interviuri mai mult decît amabile. Nu va trece mult şi-i va repara chiuveta sau îi va potrivi duios cravata. Florin Cîţu se simte bine la interviurile luate de Cosmin Prelipceanu. Mai că nu toarce la întrebările moderatorului. Noutatea ipostazei, dar mai ales curajul gestului, practic o sfidare adusă lui Ludovic Orban fac explicabilă opţiunea pentru Digi 24 şi pentru Cosmin Prelipceanu. Florin Cîţu n-a vrut să rişte mergînd la o altă televiziune şi la un alt jurnalist.

Nimic nou din aceste puncte de vedere în interviul acordat de Florin Cîţu luni, 31 mai 2021, seara, lui Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Nou e însă altceva.

Chiar şi în condiţiile unui interviu aranjat să aibă întrebări de tip masaj thailandez, Florin Cîţu a fost un dezastru.

În discursul de anunţare a candidaturii, Florin Cîţu a menţionat cu tărie:

<PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate...>

Era normal ca ziaristul să pună accent în întrebările sale pe acest punct crucial din program:

Aduc un suflu nou în PNL spre deosebire de Ludovic Orban, care aduce un suflu vechi.

Ei bine!

Deşi şi-a aranjat un interviu luni seara pentru a explica acest punct din Program, Florin Cîţu n-a putut face nimic altceva decît să pună alături mai multe vorbe goale din care nu s-a înţeles nimic, deoarece nu spuneau nimic. Iată un exemplu:

<Realizator: V-aţi anunţat candidatura în weekend, aţi spus că vreţi un suflu nou pentru PNL, pentru că are nevoie PNL de un suflu nou. De ce?

Florin Cîţu: Aici, şi PNL are nevoie, şi România are nevoie. România se schimbă şi toată clasa politică aţi văzut că trece prin transformări în ultima perioadă. Este rîndul şi PNL să facă acest pas spre o conducere nouă, să mergem spre o viziune nouă, europeană. Avem nevoie de reformă...

Realizator: O viziune nouă, europeană; cea de pînă acum nu a fost europeană?

Florin Cîţu: Ba da. Partidul Naţional Liberal este cel mai longeviv partid în România, iar liberalismul a fost ceea ce a salvat România anul trecut din criză. Am spus şi ieri, o spun şi acum, România a ieşit cu fruntea sus din pandemie tocmai pentru că a aplicat principii liberale. Dar eu cred că e nevoie să forţăm puţin lucrurile, să forjăm, să avem această reformă sau liberalismul trebuie, aşa cum îl văd şi eu, trebuie aplicat ca să ne asigurăm de această de opt ani de zile de guvernare.”

Potrivit rolului asumat, Cosmin Prelipceanu a umblat cu interlocutorul de parcă ar fi fost un ou. Atent ca nu cumva să se spargă la vreo întrebare incomodă. I-a pus toate întrebările ajutătoare posibile. N-a reacţionat o clipă la răspunsurile anapoda ale candidatului. Şi cu toată această atmosferă de baie călduţă, Florin Cîţu nu ne-a putut spune de ce candidează, ce-l nemulţumeşte la PNL de azi şi mai ales în ce constă suflul nou pe care vrea să-l aducă în PNL.

De fapt nu ne-a putut spune nimic.

Florin Cîţu pretinde că s-a înscris în cursă pentru a corecta lipsurile din PNL.

<Mai precis, acum ce-i lipseşte Partidului Naţional Liberal?> întreabă redactorul.

Florin Cîţu răspunde:

<Partidul Naţional Liberal este partidul care conduce această coaliţie de guvernare astăzi. Eu cred că poate mai mult, cred că Partidul Naţional Liberal are resurse, şi are resurse umane în primul rînd, oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care vor să... şi aşa cum am spus şi spun mereu, oameni care să fie mîndri în fiecare moment că sunt membri al Partidului Naţional Liberal, ca să nu existe niciun moment în care să nu fie mîndri de faptul că sunt membri ai Partidului Naţional Liberal.>

De ce vrea Florin Cîţu să-i ia locul lui Ludovic Orban?

Pentru că <PNL poate mai mult>!

În 17 ianuarie 2021, Rareş Bogdan mi-a acordat un interviu pentru Aleph News despre motivele pentru care Ludovic Orban trebuie să plece de la şefia PNL.

După vizionarea interviului dat de Florin Cîţu, am revăzut interviul dat de Rareş Bogdan. Şi-am realizat ce i-a lipsit interviului lui Florin Cîţu:

 Un Rareş Bogdan care, din regie, să-i spună lui Florin Cîţu, în cască. de ce trebuie schimbat Ludovic Orban.”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici