IPP lansează un ghid cu datele de contact ale parlamentarilor şi sfaturi pentru contactarea lor

Institutul de Politici Publice a lansat luni un ghid al parlamentarilor care cuprinde, pe lângă datele de contact ale acestora, şi sfaturi pentru contactatare lor, specificându-se că cea mai utilă şi eficientă cale de comunicare cu parlamentarul este întâlnirea directă.

178 afișări
Imaginea articolului IPP lansează un ghid cu datele de contact ale parlamentarilor şi sfaturi pentru contactarea lor

IPP lansează un ghid cu datele de contact ale parlamentarilor şi sfaturi pentru contactarea lor

Ghidul intitulat "Pagini parlamentare - Cum îţi găseşti aleşii?" este un îndrumar practic de lucru zilnic cu parlamentarii, directorul IPP, Violeta Alexandru, precizând că este o lucrare utilă în condiţiile în care în ultimii ani Parlamentul este în pierdere de credibilitate.

"Ghidul nu este numai o carte de telefoane, ci conţine şi sfaturi utile din experienţa IPP", a spus Alexandru.

Acest ghid cuprinde, pe lângă datele de contact ale fiecărui deputat şi senator, şi numărul de mandate, data naşterii, studiile acestuia.

În ghid se mai fac referiri la structura şi reprezentativitatea în Parlament, mandatul unui parlamentar, circuitul proiectelor de lege, precum şi modul în care poate fi contactat un parlamentar.

La fel, în ghid se arată că parlamentarii pot fi contactaţi în colegiu sau în circumscripţia în care au fost aleşi, la grupul parlamentar de care aparţin, în comisiile de specialitate sau la partidele din care fac parte.

Ghidul mai arată că parlamentarii pot fi contactaţi telefonic sau prin corespondenţă. "Cu siguranţă, cea mai utilă şi eficientă cale de comunicare cu parlamentarul este întâlnirea directă. În acest fel vă puteţi asigura personal că înţelege exact problema cu care vă confruntaţi şi puteţi afla cât de dispus este parlamentarul abordat de a se implica în campania sau acţiunea făcută", se arată în ghidul parlamentarului.

Acesta prevede şi sfaturi despre cum trebuie abordat parlamentarul.

"Argumentaţi-vă opiniile cu documentele şi fiţi pregătiţi să explicaţi succint semnificaţia acestora. Ascultaţi cu atenţie şi încercaţi să anticipaţi contraargumentele parlamentarului pentru a fi pregătiţi să răspundeţi. Aveţi în vedere că în prima vază vizita dvs. este una de informare, solicitaţi un termen în care vă poate oferi un răspuns. (...) Limitaţi vizita la cât este necesar. Fiţi promţi în a înţelege dacă vă poate ajuta sau nu", se mai arată în ghid.

Ghidul poate fi procurat de la IPP şi face parte dintr-un program finanţat de Trust For Civil Society in Central and Eatern Europe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici