Iranul acuză România de moartea fostului judecător Gholam Mansouri. Aveau poliţiştii obligaţia de a-l proteja suplimentar pe iranian?

  • Iranul acuză România de moartea fostului magistrat Gholam Mansouri.
  • Avocatul lui Mansouri dă vina pe poliţiştii români şi spune că aceştia erau obligaţi să-l protejeze.
  • În replică, poliţiştii spun că au făcut ceea ce presupune măsura controlului judiciar, iar ancheta este în plină desfăşurare.
  • Ambasadorul Iranului la Bucureşti a discutat luni cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
  • "Autorităţile române nu aveau obligaţii referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian", spune avocatul George Paşalică.
13683 afișări
Imaginea articolului Iranul acuză România de moartea fostului judecător Gholam Mansouri. Aveau poliţiştii obligaţia de a-l proteja suplimentar pe iranian?

ŞTIU - Iranul acuză România de moartea fostului judecător Gholam Mansouri. Aveau poliţiştii obligaţia de a-l proteja suplimentar pe iranian?

Probabil ai tot auzit, în ultimele zile, despre decesul fostului magistrat iranian Gholam Reza Mansouri, care a murit vineri în holul unui hotel din Capitală. Autorităţile şi televiziunile iraniene au tot arătat cu degetul spre România, iar avocatul lui Mansouri a declarat, în presa iraniană, că nu crede în varianta sinuciderii.

El îi acuză pe poliţiştii români că nu şi-au făcut treaba, deşi erau obligaţi să îl supravegheze şi protejeze pe clientul său, acesta fiind pus sub control judiciar la Bucureşti. 

"Poliţiştii Capitalei au desfăşurat activităţiile specifice măsurii controlului judiciar potrivit legislaţiei din România", a declarat Poliţia Capitalei pentru Mediafax. 

Potrivit avocatului George Paşalică, consultat de Mediafax, autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian.

„Nu, autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian. Acesta a fost supus măsurii preventive a controlului judiciar şi urma să respecte o serie de măsuri stricte, prevăzute de Codul de procedură penală român. Astfel, se protejează societatea şi realizarea actului de justiţie şi nu invers, nu se asigură o protecţie suplimentară persoanelor care se confruntă cu legea penală”, a declarat, pentru Mediafax, George Paşalică.

Reprezentanţii MAE s-au întâlnit luni cu ambasadorul Iranului la Bucureşti, Morteza Aboutalebi, pentru a discuta despre moartea lui Mansouri, cel care era acuzat de fapte de corupţie la el în ţară, fiind bănuit că a luat 500.000 de euro mită pentru a scăpa de închisoare un oficial din Teheran.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucureşti, Morteza Aboutalebi, a fost convocat la sediul MAE pentru a discuta despre cazul cetăţeanului iranian Gholam Reza Mansouri", a precizat luni MAE din România.

Pe 10 iulie, Mansouri urma să afle decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti în legătură cu extrădarea sa în Iran. 

Din autopsia medicilor legişti reiese că moartea iranianului a fost una violentă, căzătura sa provocând numeroase traumatisme

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici