Joe Biden: China crede că va ”subordona” America în următorii 15 ani

  • Preşedintele SUA le-a vorbit soldaţilor dintr-o bază militară din Virginia despre discuţiile avute cu şeful Chinei.
  • ”Autocraţiile pot lua decizii rapide”, i-ar fi zis preşedintele chinez omologului său.
  • Replica lui Biden pentru asiatici: ”Suntem singura naţiune organizată pe baza unei idei”.
2829 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: China crede că va ”subordona” America în următorii 15 ani

Joe Biden: China crede că va ”subordona” America în următorii 15 ani

Preşedintele Biden le-a ţinut un discurs despre politica mondială şi naţională soldaţilor dintr-o bază militară din Virginia, spunându-le că omologul său chinez crede că Beijingul va „deţine America” în următorii 15 ani.

„Suntem într-o luptă între democraţii şi autocraţii”, a precizat Biden trupelor de la Joint Base Langley Eustis din Hampton. „Cu cât lumea devine mai complicată, cu atât este mai dificil pentru democraţii să se unească şi să ajungă la consens”m este de părere cel mai puternic om al lumii.

„Am petrecut mai mult timp cu preşedintele Xi [Jinping] decât orice lider mondial: 24 de ore de întâlniri private cu el doar cu un interpret, 17.000 de mile călătorind împreună în China şi aici”, a adăugat preşedintele. „El crede cu tărie că China, înainte de anul [20] 30, ’35, va deţine America, deoarece autocraţiile pot lua decizii rapide”, a dat din casă Biden.

„America este unică. Din toate naţiunile din lume, suntem singura naţiune organizată pe baza unei idei ... ”, a mai afirmat Biden.

Apoi a oferit argumentele sale în legătură cu viitorul luptei dintre democraţie şi autocraţie:

„Niciunul dintre voi nu-şi primeşte drepturile de la guvern; îţi primeşti drepturile doar pentru că eşti un copil al lui Dumnezeu. Guvernul este acolo pentru a proteja acele drepturi date de Dumnezeu. Niciun alt guvern nu s-a bazat pe această noţiune. Nimeni nu ne poate învinge decât pe noi”.

Joe Biden a făcut referiri la regretatului său fiu, Beau, care a slujit în războiul din Irak, apoi preşedintele a discutat despre retragerea finală a trupelor americane din Afganistan. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici