Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping / Printre teme, criza din Taiwan şi abordarea faţă de Rusia

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se va întâlni săptămâna viitoare, cu ocazia summitului G20 din Indonezia, cu omologul său din China, Xi Jinping, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale şi despre o serie de crize internaţionale, printre care situaţia din Taiwan şi abordarea faţă de Rusia.

288 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping / Printre teme, criza din Taiwan şi abordarea faţă de Rusia

Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping / Printre teme, criza din Taiwan şi abordarea faţă de Rusia

Preşedintele Biden se va întâlni cu preşedintele Republicii Populare China, Xi Jinping, în Bali, Indonezia, pe 14 noiembrie 2022. Liderii vor discuta despre eforturile de menţinere şi aprofundare a liniilor de comunicare între Statele Unite şi China, despre gestionarea în mod responsabil a competiţiei şi despre cooperarea în domeniile în care interesele converg, mai ales despre provocări transnaţionale care afectează comunitatea internaţională. Cei doi lideri vor discuta şi despre o serie de probleme regionale şi globale", anunţă Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Biden a semnalat deja că intenţionează să discute cu Xi Jinping despre tensiunile dintre Statele Unite şi China din cauza abordării faţă de Taiwan, despre relaţiile comerciale şi despre relaţiile Beijingului cu Administraţia de la Moscova.

Aceasta va fi prima întâlnire cu prezenţă fizică între Joseph Biden şi Xi Jinping de la începerea mandatului actualului preşedinte al SUA. Xi Jinping tocmai a primit din partea Partidului Comunist chinez un nou mandat de preşedinte al Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici