Kelemen Hunor: Fără Ministerul Dezvoltării, UDMR nu rămâne în Guvern

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că dacă Uniunea pierde Ministerul Dezvoltării la rotativă nu va mai rămâne în Executiv.

396 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Fără Ministerul Dezvoltării, UDMR nu rămâne în Guvern

Kelemen Hunor: Fără Ministerul Dezvoltării, UDMR nu rămâne în Guvern

„Eu am spus că fără Ministerul Dezvoltării nu putem să continuăm. Asta cunoaşte şi domnul Ciolacu”, a spus Kelemen Hunor, preşedinele UDMR.

Kelemen a precizat că încă nu ştie dacă va merge la şedinţa coaliţiei, care va avea loc la ora 17.00.

„Ieri (duminică - n.r.), când ne-am ridicat de la masă după terminarea discuţiilor de la Palatul Victoria am stabilit că azi (luni - n.r.) la ora 17 ne vedem. Depinde (dacă merg – n.r.), ştiu de întâlnire, am stabilit, dar de atunci nu am mai discutat cu domnul Ciolacu, cu premierul. Vom vedea, dar ştiu de această întâlnire”, a spus Kelemen.

Întrebat de jurnalişti dacă e posibil un acord între Guvern şi UDMR în cazul în care se va decide ieşirea de la guvernare, pentru a susţine anumite legi în Parlament, liderul Uniunii a spus că aşa ceva este exclus.

„Nu există aşa ceva. Are majoritate coaliţia. În condiţiile în care ai majoritate, nu ai nevoie de aşa ceva. Este absurd, este ilogic din punct de vedere politic să pleci, că ai fost împins în afara Guvernului şi apoi faci un acord parlamentar. Pentru ce? Imediat ajungeţi la concluzia că noi suferim de sindromul Stockholm. Am spus şi ieri. Nu! Nu există această boală la noi”, a mai spus Kelemen Hunor.

În urma discuţiilor dintre partidele din coaliţie, la rotativă UDMR-ului i s-ar fi propus să păstreze Ministerul mediului şi să primească Ministerul Energiei, însă Kelemen Hunor a spus că fără Ministerul Dezvoltării UDMR nu rămâne în Guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici