Kelemen Hunor: Nu pot anticipa dacă UDMR va vota moţiunea

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu poate anticipa dacă parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea moţiunii de cenzură pe care au iniţiat-o, el precizând că va depinde de voturile parlamentarilor PSD dacă moţiunea va trece sau nu.

16 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Nu pot anticipa dacă UDMR va vota moţiunea

Kelemen Hunor: Nu pot anticipa dacă UDMR va vota moţiunea (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"În legătură cu votul eu nu pot să mă antepronunţ, nimeni nu poate să facă acest lucru, grupurile parlamentare decid dacă votează, cum votează fiecare", a declarat el pentru MEDIAFAX, întrebat dacă UDMR a convenit cu PDL ca parlamentarii Uniunii să nu mai voteze propria moţiune în Parlament.

Kelemen a spus că, în acest moment lucrurile sunt destul de complicate în ceea ce priveşte situaţia politică în sensul că preşedintele PSD, Mircea Geaonă, a anunţat o majoritate, o alianţă cu PNL.

"Asta înseamnă că dacă au anunţat acest lucru se gândesc la o viitoare coaliţie şi, momentan, depinde de voturile PSD dacă trece moţiunea sau nu", a precizat deputatul UDMR.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor, a arătat că Uniunea doreşte ca Guvernul Boc să îşi continue activitatea până la algerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi şi-a declarat convingerea că acesta este şi "interesul României".

"UDMR a semnat acestă moţiune de cenzură, este şi va fi interesat de o stabilitate politică în continuare şi încercăm să ajungem la această stabilitate politică. Pe noi acest lucru momentan ne interesează şi dorim ca până la alegerile prezidenţiale guvernul Boc, în formulă cu atribuţii pline ori restrânse, să guverneze ţara", a spus el.

Întrebat dacă UDMR rămâne consecvent în sensul în care nu doreşte să intre la guvernare înainte de alegeri, Kelemen a răspuns afirmativ, el adăugând, totuşi, că în politică nu poţi să spui niciodată "niciodată".

"Nu avem intenţia de a intra la guvernare, noi dorim să rămână PDL în această formulă, eventual cu atribuţii restrânse până la alegerile prezidenţiale în fruntea ţării", a arătat lideruzl UDMR.

Preşedintele exexutiv al UDMR a mai afirmat că organizaţia a avut şi va avea discuţii cu toate partidele parlamentare, el adăugând că nu poate să anticipeze "o decizie în ceea ce priveşte viitorul apropiat".

El a menţionat că alianţa PSD-PNL e "ca şi bătură în cuie".

"Am văzut declaraţiile preşedintelui Senatului, Mircea Geaonă, ceea ce înseamnă că există o majoritate de 54-55 la sută", a declarat Kelemn, adăugând că reprezentanţii PSD nu i-au contactat, până în prezent, pe liderii Uniunii.

"Noi am constatat acest lucru şi salutăm această coaliţie, dacă va exista şi va funcţiona, salutări între ghilimele", a spus el, adăugând că aşteaptă confirmarea sau infirmarea din partea PNL.

PDL contează pe UDMR şi pe reprezentanţii minorităţilor, dar şi pe parlamentari PNL şi PSD, la votul moţiunii de cenzură, democrat-liberalii dorind cooptarea Uniunii la guvernare, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX. surse din PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici