Kelemen: Noi nu am închis nicio poartă, nici poarta către PDL, nici către PSD

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că formaţiunea sa va discuta abia după turul al doilea al alegerilor formarea unei majorităţi, fiind deschisă la discuţii atât cu PDL, cât şi cu PSD.

15 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Noi nu am închis nicio poartă, nici poarta către PDL, nici către PSD

Kelemen: Noi nu am închis nicio poartă, nici poarta către PDL, nici către PSD (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Kelemen a spus că UDMR este interesată să existe "o stabilitate politică, un guvern legitim şi o majoritate politică care funcţionează".

"Noi vom forma o majoritate după turul al doilea. Nu ştiu cu cine. Vom vedea. Noi nu am închis nicio poartă, nici poarta către PDL, nici către PSD. UDMR va fi interesată să avem o stabilitate politică, un guvern legitim şi o majoritate politică care funcţionează, fiindcă degeaba visează Traian Băsescu o majoritate de 73 la sută dacă nu funcţionează, dacă visul devine un coşmar, nu pentru el, pentru români. Pentru noi, visul acela de a forma o majoritate de 73 la sută a fost un coşmar, nu pentru mine, pentru cetăţenii României, un coşmar prelungit", a afirmat Kelemen.

Candidatul UDMR a amintit că, în 2003, când a fost amendată Constituţia, s-a încercat decalarea alegerilor parlamentare de cele prezidenţiale.

"Exista o idee, aceea de a nu fi legată alegerea preşedintelui României de formarea Guvernului. Traian Băsescu a reuşit, din nou, să pună formarea Guvernului la un loc cu alegerile prezidenţiale. Sunt convins că cine va câştiga, nu ştiu cine, probabil că va reuşi să coaguleze o majoritate", a spus Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici