Kelemen: UDMR a semnat un protocol de colaborare politică cu PCM pe termen mediu şi lung

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi cel al PCM, Biro Zsolt, au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, un protocol de colaborare politică pe termen mediu şi lung, care prevede colaborarea la nivelul administraţiilor locale între cele două formaţiuni şi susţinerea listei de candidaţi pentru PE a UDMR.

192 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR a semnat un protocol de colaborare politică cu PCM pe termen mediu şi lung

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că Uniunea va sprijini localităţile care au primari PCM şi de la nivel parlamentar sau guvernamental, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am avut câteva luni negocieri cu PCM, am ajuns la o înţelegere şi am semnat, vineri, un protocol de colaborare politică pe termen mediu şi lung, o înţelegere strategică, nu doar pentru alegerile europarlamentare. Documentul conţine dezideratele strategice comune şi cred că prin această înţelegere vom avea posiblitatea de a colabora la nivelul administraţiilor locale, unde PCM are consilieri şi primari, iar UDMR are conducerea consiliilor judeţene. Vom sprijini localităţile care au primari PCM şi de la nivel parlamentar sau guvernamental. PCM va susţine lista noastră de candidaţi pentru PE, care este lista UDMR", a spus Kelemen.

Preşedintele PCM, Biro Zsolt, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că semnarea protocolului cu UDMR reprezintă un "moment istoric din perspectiva partidelor de după 1989 ale comunităţii maghiare".

"PCM a dus o luptă foarte mare pentru a fi recunoscut, iar acest fapt, că semnăm un protocol cu UDMR, este un exemplu că PCM reprezintă o forţă politică în Transilvania. Ţelurile noastre sunt identice, la fel şi electoratul pe care ne bazăm, şi când suntem în faţa unor alegeri trebuie să avem nişte priorităţi. O comunitate care trebuie să atingă pragul electoral, cum e cea maghiară, dacă vrem să ducem o politică responsabilă, trebuie să colaborăm", a spus Biro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici