Klaus Iohannis a vizitat Pavilionul Vaticanului din cadrul Expoziţiei Universale de la Milano

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, Expoziţia Universală de la Milano, fiind primul şef de stat care s-a oprit la Pavilionul Vaticanului, afirmă surse citate de site-ul agenţiei de ştiri ANSA.

548 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a vizitat Pavilionul Vaticanului din cadrul Expoziţiei Universale de la Milano

Klaus Iohannis a vizitat Pavilionul Vaticanului din cadrul Expoziţiei Universale de la Milano - ANSA (Imagine: Administraţia Prezidenţială)

În cursul vizitei în Pavilionul Sfântului Scaun, Klaus Iohannis a fost însoţit de monseniorul Erminio De Scalzi, vicarul episcopal din Dioceza Milano, şi de Luciano Gualzetti, responsabil de Pavilionul Vaticanului.

"Preşedintele Iohannis a folosit, pentru a descrie Pavilionul, un adjectiv care m-a impresionat: «entuziasmant»", a declarat imediat după vizită monseniorul Erminio De Scalzi.

"Preşedintele român a fost foarte încântat de specificul pavilionului, care este în mai multe limbi şi care, fără ambiguitate, transmite că trebuie hrănit şi sufletul", a spus reprezentantul Vaticanului.

Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de plecarea într-o vizită oficială la Vatican, că va adresa o invitaţie Papei Francisc să viziteze România şi că speră ca aceasta să aibă loc în anul 2018, arătând că a avut o discuţie în acest sens cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Expoziţia Universală Milano 2015 (Expo 2015) se desfăşoară în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015, fiind organizată de Guvernul Italiei şi de guvernoratul regiunii Lombardia. Tema Expoziţiei este "Hrănirea Planetei, energie pentru viaţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici