Kover: Eu consider că nu am încălcat legislaţia ţării în trecut şi nu am de gând nici în viitor

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, spune că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE dacă a încălcat legislaţia ţării, dar consideră că el nu a încălcat-o în trecut şi nu are de gând să o încalce nici în viitor.

1285 afișări
Imaginea articolului Kover: Eu consider că nu am încălcat legislaţia ţării în trecut şi nu am de gând nici în viitor

Kover Laszlo (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

Întrebat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, cum comentează afirmaţiile premierului Victor Ponta, potrivit cărora poate fi declarat "persona non grata" de către Ministerul român al Afacerilor Externe dacă atitudinea sa va depăşi limita legii, Kover Laszlo a spus că el nu a încălcat legislaţia ţării nici în trecut, şi nu are de gând să o încalce nici în viitor.

"Consider că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE dacă a încălcat legislaţia ţării, eu consider că n-am încălcat-o în trecut şi nu am de gând nici în viitor. Consider că această expresie vehiculată, de comportament iresponsabil, are o conotaţie politică, dar eu doresc să mă comport totuşi corespunzător. Dar trebuie să admitem că tot ce fac şi spun nu poate fi întotdeauna pe placul primului-ministru. Aşa sunt regulile politicii şi din diferenţele de mentalitate şi valorice, nu trebuie neapărat să fim de acord unii cu alţii", a declarat preşedintele Parlamentului Ungar, Kover Laszlo.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, poate fi declarat "persona non grata" de către Ministerul român al Afacerilor Externe dacă atitudinea sa va depăşi limita legii şi principiul bunelor relaţii dintre România şi Ungaria, potrivit premierului Victor Ponta.

"Dacă atitudinea sa va depăşi limita legii şi bunele relaţii între state, Guvernul nu va ezita să ia măsuri prin Ministerul de Externe", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă una dintre măsurile la care se referă este ca preşedintele Parlamentului ungar să fie declarat "persona non grata" în România, premierul a răspuns că ar putea fi luată şi o astfel de decizie.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este.

Kover Laszlo a spus, la sosirea pe Aeroportul din Târgu Mureş, că speră ca după alegeri România şi Ungaria să revină la vechile relaţii.

"Nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins că după alegeri apele se vor linişti şi vom ajunge iar la relaţiile pe care le-am aut cu fostul guvern din România", a spus Kover, precizând că mai multe declaraţii va face marţi, într-o conferinţă de presă pe care o va susţine la Târgu Mureş.

Potrivit vicepreşedintelui PCM Kiss Istvan, programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în judeţul Mureş includea, marţi, localităţile Acăţari, Păsăreni, Găleşti, Miercurea Niraj,în Eremitu, Sovata, Bălăuşeri, Sighişoara.

Kover a participat, marţi seară, la festivitatea de încheiere a campaniei PCM pentru Târgu Mureş, iar ulterior ar urma să se îndrepte spre Odorheiu Secuiesc

Miercuri, Kover ar urma să fie prezent în Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc (Harghita) şi în Covasna, iar joi - ultima zi programată pentru această vizită - în Sălaj şi Satu Mare, a spus Kiss Istvan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici