La Babadag, lui Geoană i s-a întins covorul roşu

Locuitori ai Babadagului, orăşel-simbol din inima Dobrogei, l-au întâmpinat, miercuri, pe candidatul la prezidenţiale Mircea Geoană, aflat în "trecere" electorală prin urbea lor, cu onoruri deosebite, demne de un şef de stat: covor roşu şi pâine cu sare, oferite de două dobrogence în costum popular.

24 afișări
Imaginea articolului La Babadag, lui Geoană i s-a întins covorul roşu

La Babadag, lui Geoană i s-a întins covorul roşu

Vestea că cel de-al doilea om în stat va veni în Babadag, în periplul său electoral către Tulcea, a stârnit, cum era de aşteptat, un viu interes din partea locuitorilor. Agitaţia din faţa Primăriei, care a început cu o oră înaintea anunţatei vizite, nu putea să lase indiferent trecătorul prin urbe.

Poliţia care străjuia fiecare intersecţie a micului orăşel, dar şi militanţii PSD, îmbrăcaţi în roşu şi grupaţi strategic pe două coloane pe scările de la intrarea în Primărie te făceau să înţelegi, dacă erai un simplu trecător, că evenimentul nu putea fi decât unul social-democrat, cu participarea unui lider important la nivelul partidului, dar şi al statului.

Pentru a nu exista nici un fel de dubiu, din zece în zece minute o voce baritonală, scandată printr-o portavoce, anunţa măreţul eveniment: urbea va fi vizitată de preşedintele PSD şi al Senatului, Mircea Geoană.

"Ai grijă! Nu călca!", se auzea din când în când glasul femeii de serviciu de la Primărie, care, cu o oră înainte de venirea lui Mircea Geoană, aranjase covorul roşu pe scări şi dădea cu sârg cu aspiratorul pe suprafaţa mochetei.

Covorul roşu a fost asortat cu un imens panou roşu, pus deasupra intrării în Primăria Babadag, unde se putea citi sloganul PSD pentru europarlamentare "Alege Bine!". Primarul era îmbrăcat la costum sobru, cu tricolorul în diagonală.

La ora anunţată, adică 11.00, Geoană şi-a făcut apariţia. "Atenţie! Vine coloana oficială!", a scandat vocea baritonală în portavoce, punând audienţa în poziţie de drepţi.

Geoană a coborât zâmbitor din limuzina SPP, a dat mâna cu oamenii din Babadag, într-un elan de popularitate, a gustat din pâinea şi sarea locului, şi-a făcut semnul crucii şi a purces pe scări, să le vorbească militanţilor.

Între timp, covorul roşu fost luat de pe scări şi aşezat la baza superioară a acestora, pentru a servi la stat pe el liderilor PSD veniţi să vorbească locuitorilor din Babadag.

Geoană a vorbit, a făcut promisiuni electorale, o baie de mulţime, a strâns mâini, a dat flori doamnelor şi domnişoarelor şi a plecat.

În urmă au rămas ecourile discursului lui Geoană, a promisiunilor sale, a îndemnului că trebuie să meargă la vot, a "mizei extraordinare" de la alegerile prezidenţiale, dar şi amintirea "concretă" a covorului roşu, pe care a călcat candidatul.

(Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici