Laszlo Tokes spune că va vota cu Traian Băsescu, "răul cel mai mic"

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, a declarat, miercuri, că la cel de-al doilea tur de scrutin, când va avea de ales "între două rele", va vota "răul cel mai mic, adică pe Traian Băsescu".

25 afișări
Imaginea articolului Laszlo Tokes spune că va vota cu Traian Băsescu, "răul cel mai mic"

Laszlo Tokes spune că va vota cu Traian Băsescu, "răul cel mai mic" (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Voi merge la vot duminică şi voi vota răul cel mai mic, adică pe Traian Băsescu", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Laszlo Tokes, care este şi europarlamentar.

Aflat la Bruxelles, Tokes a afirmat că, în timp ce UDMR îl sprijină pe Mircea Geoană, Partidul Civic Maghiar pe Traian Băsescu, iar Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania recomandă etnicilor maghiari să voteze după propria conştiinţă la scrutinul din 6 decembrie, el consideră că trebuie să îl sprijine pe Băsescu deoarece nu crede în "proiectul Iohannis".

"CNMT este într-o situaţie foarte delicată, pentru că are o înţelegere cu UDMR, care îl sprijină pe Mircea Geoană, iar, pe de altă parte, are o înţelegere şi cu grupul naţional radical, care îl sprijină pe Traian Băsescu. Noi (CNMT - n.r.) nu vrem să îngreunăm şi mai mult situaţia maghiarilor, şi de aceea îi îndemnăm să voteze conform conştiinţei lor, dar accentuând că este o situaţie imposibilă ca, la 20 de ani după căderea comunismului, să fim de partea unui partid care a fost în spatele tuturor diversiunilor şi care este autorul scenariilor de la Târgu Mureş", a spus Tokes.

El a mai spus că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "este folosit, este victima unei politici de vitrină" şi că nu îl înţelege nici pe liderul PNL, Crin Antonescu, "cum poate fi de partea foştilor comunişti.

Europarlamentarul a precizat că duminică va merge la vot deoarece acest lucru "este o datorie civică" şi a reiterat faptul că va alege "răul cel mai mic, care este Traian Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici