Legea prin care copiii sunt obligaţi să întreţină părinţii a pierdut din susţinere

Proiectul de lege prin care părinţii, bunicii sau străbunicii ar trebui să fie susţinuţi financiar de copii, dacă au nevoie, are mai puţini susţinători, după ce un parlamentar şi-a retras semnătura. Deputatul Dumitru Gherman a declarat că presiunea venită din spaţiul public a fost cauza retragerii.

1526 afișări
Imaginea articolului Legea prin care copiii sunt obligaţi să întreţină părinţii a pierdut din susţinere

Legea prin care copiii sunt obligaţi să întreţină părinţii a pierdut din susţinere

Iniţiatorul proiectului de lege privind "Recunoştinţa între generaţii", Dumitru Gherman, a declarat, pentru MEDIAFAX, că un parlamentar şi-a retras semnătura de pe actul normativ, fără să menţioneze cine este acesta. Gherman reclamă presiunea venită din spaţiul public şi faptul că instituţiile media "s-au inflamat".

"Proiectul de lege poate suferi amendamente. Au fost instituţii media care s-au inflamat prea tare pe o chestie care se vrea pozitivă pentru majoritatea românilor. A fost o stare de emoţie negativă pe o chestiune care se referea la un sistem echitabil de drepturi şi obligaţii pe linia de rude. Proiectul o să-şi urmeze un curs parlamentar legal", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Gherman.

Astfel, proiectul de act normativ are 73 de susţinători în prezent.

Proiectul prevede obligaţia părinţilor de a-şi întreţine copiii şi de a le asigura un trai decent şi educaţia necesară. Totodată, documentul prevede obligaţia bunicilor de a-şi întreţine nepoţii, acolo unde "nepoţii minori, care necesită sprijin material, aflaţi în imposibilitatea întreţinerii lor de către părinţi au dreptul la întreţinere de la bunici care dispun de mijloace suficiente".

Iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat de parlamentari PSD şi ALDE, printre care şi Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

Taguri:
părinţi,
proiect,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici