Liberalii propun modificarea Statutului Poliţiei Locale - 1 poliţist la 500 de cetăţeni.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, deputatul Alexandru Nazare, a anunţat miercuri că liberalii vor să modifice Ordonanţa nr. 62/2010 care reglementează Statutul Poliţiei Locale, astfel încât un agent de ordine publică să revină la 500, nu la 1000 de cetăţeni, cum prevede legislaţia actuală.

4190 afișări
Imaginea articolului Liberalii propun modificarea Statutului Poliţiei Locale - 1 poliţist la 500 de cetăţeni.

Liberalii propun modificarea Statutului Poliţiei Locale - 1 poliţist la 500 de cetăţeni (Imagine: Adi Piclisan / Mediafax Foto)

„Vrem să modificăm Ordonanţa nr. 62/2010 care reglementează Statutul Poliţiei Locale. Am constatat că în acestă ordonanţă numărul agenţilor de ordine publică este plafonat la un agent la 1000 de locuitori. (....) În Sectorul 1, care reprezintă 30% din teritoriul Bucureştiului, observăm că acest plafon ne aduce într-o situaţie foarte complicată pentru că nu avem suficienţi agenţi care să poată acoperi tot teritoriul. Cei 220 de agenţi de pentru ordine publică din Sectorul 1 care lucrează în trei ture, în jur de 70-80 de agenţi/tură trebuie să asigure siguranţa publică pe 67 de kilometri pătraţi, pentru o populaţie de 242.000 de persoane", a declarat candidatul PNL la Sectorul 1, deputatul PNL Alexandru Nazare, într-o conferinţă de presă.

Alexandru Nazare a afirmat că a depus iniţiativa legislativă de modificare a Ordonanţei nr. 62/2010 care reglementează Statutul Poliţiei Locale pentru a reduce plafonul de la 1000 la 500 de cetăţeni aflaţi în grija unui agent de ordine publică alături de alţi 11 liberali."Numărul agenţilor de ordine publică este foarte mic şi lucrul acesta îl reclamă oamenii. (…) Aceasta este situaţia şi în alte sectoare din Bucureşti şi în alte zone din ţară, de aceea am decis să depunem această iniţiativă legislativă prin care reducem plafonul de la 1000 de persoane la 500 de persoane", a spus Nazare.

În cadrul conferinţei, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1 a făcut şi un apel public la miniştrii Transporturilor, Educaţiei şi Culturii să accepte sau să urgenteze preluarea de către administraţia Bucureştiului şi a Sectorului 1 a unor obiective aflate în patrimoniul acestor ministere. „Fac un apel către ministrul Costescu să agreeze trecerea Parcului Gării de Nord din patrimoniul CFR S.A. în cel al Primăriei Capitalei, pentru a fi apoi preluat în administrare de Primăria Sectorului 1 şi modernizat. Fac un apel şi către ministrul Curaj să încuviinţeze trecerea Bazei Cireşarii din Parcul Copilului în patrimoniul administraţiei bucureştene. Nu în ultimul rând, îi cer ministrului Culturii să urgenteze Hotărârea de Guvern prin care Teatrul Bazilescu trece în patrimoniul Primăriei Capitalei, urmând a fi luat în administrare de Primăria Sectorului 1”, a conchis deputatul Alexandru Nazare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici