Lider USR: Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria

Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria, iar guvernarea este pe voturi în Parlament, spune, miercuri, Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR. „Indiferent cât de mult se încordează vreun Superman la televizor, guvernarea e pe voturi în Parlament”.

422 afișări
Imaginea articolului Lider USR: Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria

Sursa foto: Mediafaxfoto

Vicepreşedintele USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, miercuri, că PNL trebuie să vină cu un alt premier, pentru că „Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”.

„A avut o mare şansă să conducă România, să conducă acest guvern de coaliţie şi să facă nişte lucruri. A arătat că n-a putut, a plecat acasă. E nevoie de un nou premier şi noi ne aşezăm la masă, avem aceeaşi poziţie, vom avea întâlniri zilele astea, mâine avem un nou Birou Naţional şi o să decidem”, a spus Moşteanu.

Întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă de luat în calcul, Moşteanu a spus că „dacă în urma discuţiilor din următoarea perioadă nu va ieşi nicio soluţie coerentă de guvernare majoritară în Parlament (...) mergem spre anticipate, dar atributul declanşării anticipatelor este un atribut al preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă dânsul găseşte de cuviinţă, le declanşează şi mergem la alegeri”, a răspuns Moşteanu.

Întrebat ce şanse mai sunt ca PNL şi USR să mai poată sta la masă după ce USR a votat moţiunea de cenzură, Ionuţ Moşteanu a spus că „şansele încep cu un telefon din partea PNL prin care spun că avem o nouă propunere de premier şi în momentul acela începem să ne aşezăm la masă, să discutăm despre acea propunere de premier, despre priorităţile pe care le vedem în continuare, despre calendarul de reforme, despre un acord de guvernare, un acord de coaliţie detaliat”.

Ionuţ Moşteanu le-a atras atenţia liberalilor că a apărut şi problema cu cei 40 de parlamentari ai lui Ludovic Orban.

„Unii zic că sunt 30, unii zic că sunt 41, să zicem 30 -40 de parlamentari, care, iată, ieri (marţi – n.r.) nu au fost la dezbaterea din plen şi au semnat o scrisoare după-amiază prin care fac opinie separată de cea a colegilor lor şi asta complică lucrurile în momentul acesta, pentru că fără aceşti parlamentari, grupul parlamentar PNL este cam la fel de mare ca grupul USR PLUS. Este o matematică simplă şi vă reamintesc că indiferent cât de mult se încordează vreun superman la televizor, conducerea ţării, guvernarea e pe voturi în Parlament. Când se adună aceste voturi, guvernezi. Nu mai ai aceste voturi, nu guvernezi”, a mai spus vicepreşedintele USR.

Acesta i-a reamintit preşedintelui Klaus Iohannis că „a privit detaşat la această criză o lună de zile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici