Lideri ai PDL s-au reunit, duminică seară, pentru a discuta despre pregătirile pentru consiliul partidului

Lideri ai PDL s-au reunit, duminică seară, la sediul din Aleea Modrogan, pentru a discuta situaţia din partid, în vederea organizării şedinţei din 5 martie a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al PDL.

21 afișări
Imaginea articolului Lideri ai PDL s-au reunit, duminică seară, pentru a discuta despre pregătirile pentru consiliul partidului

Lideri ai PDL s-au reunit, duminică seară, pentru a discuta despre pregătirile pentru CNC (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Surse din PDL au precizat, pentru MEDIAFAX, că printre cei care participă la această şedinţă s-ar afla premierul Emil Boc, secretarul general adjunct Gheorghe Flutur, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele Raluca Turcan.

Potrivit surselor citate, liderii PDL discută despre pregătirile pentru CNC de sâmbătă al PDL, calendarul acestei acţiuni, ultimele modificări la Statutul partidului.

Reprezentanţii PDL ar putea discuta şi despre Protocolul de funcţionare a coaliţiei, care urmează să fie semnat între formaţiunile din arcul guvernamental, au mai spus sursele citate.

Aceasta este prima reuniune a liderilor PDL după Congresul UDMR.

PDL şi-a amânat CNC stabilit iniţial pentru 19 februarie pe motiv că dorea să aştepte mai întâi alegerile interne din UDMR.

Conducerea PDL se va reuni luni dimineaţă în şedinţa BPN, în care ar urma să discute despre pregătirea CNC.

La începutul săptămânii trecute au apărut informaţii privind o eventuală demisie a premierului Emil Boc, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene. După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR. O serie de reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şi propunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici