Liderii extremei drepte din Parlamentul European la Bucureşti: "UE este moartă! Noi suntem vocea rezistenţei"

Europarlamentarii ENF, grupul condus de Marine Le Pen, au venit vineri, la Bucureşti, pentru a dezbate, la invitaţia unui eurodeputat român, situaţia "patriotismului" în UE, ocazie pentru aceştia să atace Uniunea Europeană, considerată "moartă", dar şi pe refugiaţii "barbari" care o ameninţă.

1454 afișări
Imaginea articolului Liderii extremei drepte din Parlamentul European la Bucureşti: "UE este moartă! Noi suntem vocea rezistenţei"

Liderii extremei drepte din Parlamentul European la Bucureşti: "UE este moartă! Noi suntem vocea rezistenţei" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Evenimentul de la Palatul Parlamentului a fost organizat de europarlamentarul Laurenţiu Rebega, membru al grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF) din PE, condus de Marine Le Pen, lider al partidului naţionalist francez Frontului Naţional. Fost lider al PC Prahova şi fin al fostului ministrul Daniel Constantin, Rebega a fost implicat în dosarul de spălare de bani şi luare de mită de la Ministerul Agriculturii.

Timp de trei ore, reprezentanţii ENF din Franţa, Olanda, Austria, Italia, Belgia, Marea Britanie şi Polonia au vorbit, alături de naţionalişti români, despre "patriotism în Uniunea Europeană", dezbaterea fiind însă marcată mai degrabă de atacuri la Uniunea Europeană, care deşi este o idee bună, în viziunea celor de la ENF, este prost aplicată şi nu a dus decât deservicii statelor membre.

"Suntem aici pentru a apăra civilizaţia europeană plurimilenară", a explicat misiunea ENF europarlamentarul Edouard Ferrand.

Ce au încercat pe tot parcursul discuţiei eurodeputaţii ENF prezenţi la Bucureşti a fost să se disocieze de acuzaţiile la adresa imigranţilor români făcute de partidele de extremă dreaptă din Europa, deşi astfel de acuzaţii au venit, în trecut, şi de la liderul ENF, Marine Le Pen.

"Ţările noastre au nevoie de patriotism şi de patrioţi, precum Laurenţiu Rebega. (...) Eu îmi iubesc ţara, Olanda, şi îmi iubesc poporul. Iubesc râurile, iubesc porturile, tot ce ţine de ţara mea. (...) Nu percepem românii ca fiind hoţi sau ca fiind ţigani. Nu-i încadrăm în stereotipuri şi vă încurajăm ca nici dumneavoastră să nu vă vedeţi astfel. Şi eu dacă aş fi român aş fi foarte mândru de poporul român, pentru că că vorbim de tradiţii minunate", şi-a început discursul Marcel de Graaff, vicelider al grupului ENF, care a reluat laudele la adresa românilor în mai multe rânduri.

"Românii sunt un popor foarte harnic, care îmbrăţişează valori precum pacea şi libertatea", a spus acesta.

Şi europarlamentarul Edouard Ferrand a avut doar cuvinte de laudă pentru România. "România este un pământ al romanităţii, iar România are locul său în Europa, dar şi în mişcarea noastră. (...) Văzându-i pe prietenii noştri români, am impresia că văd Mica Franţă sau Micul Paris", a spus acesta.

Adversarii Europei şi ai "valorilor continentale" sunt acum imigranţii veniţi din Africa şi Orientul Mijlociu, care "distrug" economiile UE, chiar cu ajutorul liderilor Uniunii, pe care cei din ENF îi numesc "fanatici" europeni.

"Ei ameninţă UE de fapt şi toate principiile pe care ar trebui aceasta să se fundamenteze. Asta ar putea să ducă la efecte grave. (...) Viitorul aparţine patrioţilor din UE. Avem nevoie de noi conducători, cărora le pasă de popoarele lor. (...) Noi suntem vocea rezistenţei europene împotriva proiectelor europene distructive, iar această rezistenţă începe astăzi în România", a spus europarlamentarul olandez de Graaff.

Discursurile motivaţionale ale liderilor ENF s-au concentrat pe ideea că ţările din Uniunea Europeană ar duce-o mult mai bine în afara Uniunii, potrivit unor "studii independente".

Europarlamentarul Edouard Ferrand a încercat să le explice participanţilor la dezbatere cum este Franţa afectată de o sărăcie generaliziată din cauza UE şi a monedei euro. "În Burgundia, sfârşitul lunii vine la începutul lunii", a spus acesta, vorbind despre familii care nu au ce mânca.

Acesta a numit Uniunea Europeană "un eşec". "Poporul român vine să se altăture ţărilor care au lichidat dictatura, dictatură pe care astăzi o dă Uniunea Europeană. În toate aceste domenii, UE este un eşec. Eşecul unei societăţi care doreşte să fie cosmopolită, tehnocratică şi ultraliberală. UE slăbeşte popoarele", a spus Ferrand.

"UE este moartă şi este nevoie de un plan nou de cooperare între naţiunile europene. Este ADN-ul acestui proiect, în jurul lui Marine le Pen şi al aliaţilor noştri. (...) Este timpul pentru Europa să reia trenul istoriei de acolo de unde s-a oprit", a explicat şi liderul Frontului Naţional Ludovic de Danne.

Europarlamentarii ENF au încercat şi să explice de ce ţări precum România ar duce-o mult mai bine nu doar în afara UE, ci şi în afara spaţiului Schengen, care a devenit o "poartă" pentru "barbari".

"De mulţi ani au fost întreprinse studii independente de cercetare care concluzionează că statele din UE ar duce-o mult mai bine dacă nu ar face parte din UE. Aşadar, noi nu vrem să facem parte din acest Titanic care se scufundă. (...) Avem nevoie de o altă Europă. Milioane de imigranţi ameninţă naţiunile europene şi UE nu este capabilă să ne protejeze împotriva acestor invaziţii. Avem nevoie de graniţe între naţiuni. Dumneavoastră sunteţi fericiţi, le aveţi încă, aveţi graniţe naţionale, dar avem nevoie să ne apărăm mai bine", a mai spus Marcel de Graaff.

Potrivit acestuia, Spaţiul Schengen "omoară Olanda", iar asta se va întâmpla şi în România, dacă nu renunţă la planurile de aderare. "Noi, Olanda, dorim să ieşim din Schengen, că asta ne omoară. Milioane de imigranţi ilegali vin să ne distrugă bunăstarea. Ne ameninţă siguranţa şi felul în care ne trăim viaţa. (...) Plătim un preţ foarte mare pentru graniţele libere. Dorim să restabilim controlul asupra proprilor graniţe", a continuat acesta.

Potrivit europarlamentarului Gerolf Annemans, europenii resping acum multiculturalismul şi, dacă locuiesc în afara graniţelor statului în care s-au născut, "consideră că nu este locul potrivit pentru poporul lor". "Nu trebuie să ne prefacem că suntem un singur popor, trebuie să ne protejăm valorile noastre!", a spus acesta.

Nu au lipsit nici discuţiile despre cotele de imigranţi şi atacurile la adresa refugiaţilor. "Nu mai dorim imigranţi. Ajunge! Trebuie să oprim imigraţia în masă. Şi România a trebuit să plătească un tribut", a spus de Graaff.

"Acest val de imigranţi nu este cauza, este efectul. Cauza este moartea spiritului Europei. Europa a pierdut valorile care au creat-o şi de aici vine acest val de imigranţi, care ne imprimă tradiţiile şi obiceiurilor lor, pentru că noi ne retragem în faţa barbarilor", a spus şi europarlamentarul polonez Michal Marusik.

În viziunea acestuia, europenii tratează această problemă a imigranţilor ca un fel de "compasiune pentru o persoană bolnavă". "Ceea ce nu este suficient pentru a o vindeca. Nu este suficient să doreşti, trebuie să acţionezi. Trebuie să tragem linia între bine şi rău şi să stăm de partea corectă a acestei linii", a spus europarlamentarul.

Şi România a fost reprezentantă la aceste dezbatere. Pe lângă europarlamentarul Laurenţiu Rebega, a participat şi generalul Mircea Chelaru, fost şef al Statului Major General, care a ţinut să îl contrazică pe organizatorul dezbaterii, care spusese că "patriotismul trebuie redefinit". "Nu patriotismul trebuie redefinit. O spun cu fermitate. Trebuie resetată gândirea idioată care a malformat această valoare naturală", a explicat Chelaru.

Acesta a spus că o nouă "stafie bântuie Europa", referindu-se la ideile promovate de ENF, iar această stafie explică şi de ce la dezbatere nu au venit foarte mulţi jurnalişti: "S-au speriat ca nu cumva să se întâlnească cu stafiile".

"Noi nu ne-am adunat aici pentru a face front comun împotriva Europei. Noi suntem Europa. Suntem o civilizaţie formatoare de civilizaţie globală. Nu se pune problema unei lipse de unitate a Europei. Nu vrem cu adevărat o Europă unită, dar asta nu înseamnă o Europă uni - uniformizată şi aplatizată prin compresia unor voinţe străine valorilor noastre, până la deformare. (...) Fiecare părticică în parte la ora actuală a Europei nu poate să răspundă singură provocărilor distrugătoare ale unui tăvălug globalizator", a mai susţinut Chelaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici