Liderii PDL s-au reunit la sediul central

Lideri ai PDL, în frunte cu preşedintele formaţiunii, premierul Emil Boc, s-au reunit, luni seară, la sediul central din Aleea Modrogan, după ce şeful Guvernului a anunţat, în Parlament, revocarea ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

375 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL s-au reunit la sediul central

Liderii PDL s-au reunit la sediul central (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Reuniunea a fost convocată pentru ora 20.00.

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

"Vreau de asemenea să ştiţi că, pe această linie, am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Ulterior, Boc a spus că subiectul va fi discutat la nivelul conducerii PDL, al coaliţiei şi, de asemenea, cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu sunt primele nume înaintate de membri ai coaliţiei de guvernare pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, după demiterea lui Teodor Baconschi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici