Liderii UE la summitul de la Sibiu: Emmanuel Macron: Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor şi despre proiecte comune/ Merkel a pledat pentru unitate

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit, la începutul summitului informal al Consiliului European de la Sibiu, despre nevoia de mobilizare pentru evoluţia Europei, pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru securitatea cetăţenilor europeni.

569 afișări
Imaginea articolului Liderii UE la summitul de la Sibiu: Emmanuel Macron: Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor şi despre proiecte comune/ Merkel a pledat pentru unitate

Liderii UE la summitul de la Sibiu: Emmanuel Macron: Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor şi despre proiecte comune/ Merkel a pledat pentru unitate

„Sunt foarte bucuros că ne regăsim azi, de Ziua Europei, la Sibiu. Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor şi despre proiectele comune”, a declarat preşedintele francez în Piaţa Mare din Sibiu.

„Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le avem în vedere: apărare, protecţia intereselor strategice economice, clima”, a adăugat Macron.

Preşedintele francez a enumerat priorităţile pe care Uniunea Europeană ar trebui să le aibă în următorii ani, şi anume reducerea emisiilor de carbon, protejarea frontierelor şi securitatea Europei. Emmanuel Macron a transmis că termenul limită pentru reducerea emisiilor de carbon la zero este anul 2050.

„În 15 zile avem alegerile noastre europene. Întrebarea este dacă ne dorim să construim împreună şi să îmbunătăţim lucrurile, sau să distrugem Europa şi să revenim la naţionalism?”, a transmis Emmanuel Macron.

De asemenea, preşedintele francez a reiterat nevoia de investire în Inteligenţa Artificială şi în proiecte pentru siguranţa cetăţenilor.

„Nu ne-am întâlnit azi la Sibiu pentru a discuta despre divorţ, despre separare, ci despre proiecte de viitor, proiectele comune”, a declarat preşedintele francez.

„În 15 zile, europenii vor alege între proiecte care vizează construirea Europei şi proiecte menite să distrugă Europa şi să determine revenirea la naţionalism. Acest clivaj există în toate ţările europene, şi aici (în România, n.red.), este foarte puternic”, a menţionat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a transmis că Europa are nevoie de un nou model economic şi social de creştere: „Avem nevoie de o Europa care investeşte în Inteligenţă Artificială, în toate subiectele care vor determina evoluţia de mâine”.

Angela Merkel pledează, la summitul UE de la Sibiu, pentru unitate la nivel european

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, în declaraţia făcută în momentul sosirii la summitul Uniunii Europene de la Sibiu, pentru unitate la nivel european, subliniind că este necesară o dezbatere despre viitorul Europei.

"Sunt bucuroasă că ne-am reunit astăzi în Sibiu (...), le mulţumesc gazdelor. Este o zi importantă pentru Preşedinţia deţinută de România", a declarat Angela Merkel în momentul sosirii la reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu.

Cancelarul Germaniei a pledat pentru "unitate" la nivel european, la aniversarea "Declaraţiei Schuman", la trei decenii de la revoluţiile din Europa şi la 15 ani de la cea mai mare extindere a Uniunii Europene.

"Vom discuta astăzi despre Agenda strategică a viitorului, vom clarifica direcţiile" Uniunii Europene, a subliniat Merkel.

"Trebuie să fim inovativi, trebuie să fim puternici, trebuie să fim uniţi. Pentru toate acestea vom pleda astăzi", a explicat Angela Merkel, argumentând că disensiunile de la nivelul Uniunii Europene trebuie depăşite prin negocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici