Liderul deputaţilor PNL: PSD mi-a propus un troc. Renunţăm la primarii în două tururi şi ne vor păsui cu alte proiecte

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a declarat că PSD i-a propus „un troc”, anume ca PNL să renunţe la introducerea la plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor iniţiativa pentru alegerea primarilor în două tururi şi vor fi „păsuiţi” asupra altor proiecte care pot afecta finanţele ţării.

1400 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL: PSD mi-a propus un troc. Renunţăm la primarii în două tururi şi ne vor păsui cu alte proiecte

Roman: PSD mi-a propus un troc. Renunţăm la primarii în două tururi şi ne vor păsui cu alte proiecte

„Vreau să traduc ceea ce s-a întâmplat astăzi (marţi - n.r.) şi ce se va întâmpla mâine (miercuri - n.r.) în Parlament. În calitate de lider de grup al PNL, astăzi, am primit o propunere de troc din partea PSD. Cei de la PSD mi-au propus ca dacă PNL renunţă la intrarea pe ordinea de zi a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi şi alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consiliilor, cei de la PSD ne-au spus că ne vor păsui în ceea ce înseamnă aruncarea în aer a proiectelor cu impact bugetar, plecând de la Comisia de buget-finanţe şi astăzi, comisia de muncă, practic, au scos de la sertar toate proiectele cu impact bugetar ale fostei Opoziţii sau ale PSD, practic, le-au forţat în comisii şi au dat impresia că aruncă-n aer finanţele ţării”, a afirmat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, în urma votului privind eliminarea pensiilor speciale, în comisia de muncă.

Acesta a spus că PSD nu va reuşi să-şi ducă planurile la bun sfârşit, deoarece PNL va sesiza toate neregulile şi va ataca, procedural.

„Asta nu se va întâmpla, pentru că toate proiectele cu impact bugetar care nu au respectat procedura, anume punctul de vedere al noului Guvern şi impactul pe proiectele de lege, vor fi atacate la CCR sau în alte situaţii, unde considerăm că pot fi puse în aplicare, vor fi prorogate termenele. Astăzi au fost şi proiecte bune, dar ce a greşit PSD astăzi, a fost că nu a respectat paşii procedurali şi ne-a oferit toate pârghiile procedurale pentru a ataca”, a explicat Roman.

Deputatul a precizat că PNL va încerca să introducă pe ordinea de zi de miercuri, a Camerei Deputaţilor, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

„Noi, mâine, suntem pregătiţi să ne luptăm pentru introducerea pe ordinea de zi, sper să avem parlamentari şi de la celelalte partide, şi sper că noaptea va fi un sfetnic bun şi pentru domnul Ciolacu. Ceea ce face el acum este un abuz. El spune nu vreau să supun la vot, ori aşa ceva nu se poate, sau se putea pe vremea lui Dragnea”, a subliniat liderul deputaţilor PNL.

Liberalul a adăugat că preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu demonstrează că Liviu Dragnea încă are putere asupra Camerei.

„Ne vom lupta cu toate armele, pe procedură, fiindcă din păcate, domnul Ciolacu ne reaminteşte că Dragnea nu a murit, e doar la puşcărie, sau din punct de vedere politic, încă conduce Camera Deputaţilor. Asta am încercat să le explic colegilor de la PSD, că putem avea opinii diferite, însă în democraţie, opiniile diferite se tranşează prin vot, ori ei refuză să supună la vot propunerea noastră de introducere pe ordinea de zi a unui proiect perfect democratic”, a argumentat el.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri. Ea a precizat că opţiunea unei moţiuni de cenzură există în orice moment.

USR a îndemnat Guvernul Orban să ia toate măsurile posibile pentru schimbarea legislaţiei electorale pentru revenirea la alegerea în două tururi a primarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici