Liderul PCM Covasna refuză să arboreze drapelul României pe sediul organizaţiei

Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, spune că nu va da curs solicitării prefectului Dumitru Marinescu de a arbora drapelul României pe sediul organizaţiei, atât timp cât în România există "cetăţeni de rangul unu şi doi", iar simbolurile secuieşti nu sunt respectate.

222 afișări
Imaginea articolului Liderul PCM Covasna refuză să arboreze drapelul României pe sediul organizaţiei

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, în legătură cu intenţia prefectului Dumitru Marinescu de a solicita partidelor maghiare să arboreze drapelul României pe sedii, că el nu va da curs acestei cereri.

"Nu vom arbora drapelul României pe sediul PCM Covasna. Atât timp cât în România există cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi, şi până când simbolurile secuieşti nu sunt respectate în această ţară, nu vom da curs solicitării prefectului", a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna a menţionat că atunci când secuii îşi vor putea folosi liber propriile simboluri, atunci va da şi el curs unei astfel de solicitări.

La rândul lui, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că întâi aşteaptă să primească în mod oficial sesizarea prefectului Dumitru Marinescu.

"Întâi aştept ca să primim în mod oficial sesizarea, după care vom analiza legislaţia la care se va face referire în acest document", a spus Tamas.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, declara, joi, că a primit o sesizare din partea unui cetăţean că pe sediul PNL Covasna din centrul municipiului Sfântu Gheorghe nu este arborat drapelul României.

Prin urmare, prefectul a cerut conducerii PNL Covasna să arboreze steagul, răspunsul cabinetului senatorial al liderului PNL Covasna, Marius Obreja, fiind ca prefectul să ia măsurile ca toate partidele din Sfântu Gheorghe să respecte legea şi să arboreze drapelul pe sediile organizaţiilor.

Dumitru Marinescu a afirmat că pe clădirile ocupate de PSD şi PDL este arborat drapelul naţional, drept urmare va trimite câte o sesizare doar partidelor maghiare, respectiv UDMR, PCM şi PPMT, cu cererea de a se conforma prevederilor legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici