Liderul PDL Satu Mare: Traian Băsescu va participa la Sâmbra Oilor

Liderul PDL Satu Mare, Ioan Holdiş, a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu va participa la ediţia din acest an a Sâmbrei Oilor, care se va desfăşura duminică şi la care şi-au anunţat participarea importanţi lideri politici.

430 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Satu Mare: Traian Băsescu va participa la Sâmbra Oilor

Liderul PDL Satu Mare: Traian Băsescu va participa la Sâmbra Oilor (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Ioan Holdiş a spus că programul vizitei preşedintelui Traian Băsescu va fi stabilit cu exactitate sâmbătă dimineaţă.

Potrivit acestuia, şeful statului urmează să ajungă duminică dimineaţă la Satu Mare, cu aeronava prezidenţială, de unde se va deplasa cu maşina la Huta Certeze şi va participa la deschiderea oficială a manifestărilor de la Sâmbra Oilor, care va avea loc la ora 11.00.

SPP a început deja pregătirile pentru ca vizita preşedintelui să se desfăşoare în siguranţă, urmând ca vineri să definitiveze toate amănuntele.

Cea mai mare delegaţie oficială la Sâmbra Oilor va fi cea a PSD. Liderul PSD, Mircea Geoană, va ajunge în Satu Mare duminică dimineaţă şi va fi însoţit de mai mulţi miniştri social-democraţi. Printre aceştia, se numără ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Nicolae Nemirschi, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

Şi liberalii şi-ar putea aduce liderii de la Bucureşti la sărbătoarea oşenilor. Vicepreşedintele PNL, Adrian Albu, a declarat că la manifestări au fost invitaţi şi sunt aşteptaţi să participe Crin Antonescu, Teodor Meleşcanu şi Norica Nicolai, însă, până vineri, doar Norica Nicolai confirmase prezenţa.

Peste şase sute de artişti, membri a 16 ansambluri folclorice din judeţul Satu Mare, vor evolua, duminică, în cadrul manifestărilor dedicate tradiţionalei serbări câmpeneşti Sâmbra Oilor, de la Huta Certeze, judeţul Satu Mare.

Directorul Centrului Judeţean pentru promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Felician Pop, a declarat, vineri, că pe scena amenajată pe pasul de la Huta Certeze vor evolua peste şase sute de artişti, membri şi solişti a 16 ansambluri folclorice din judeţul Satu Mare şi ansamblul folcloric al românilor din Ucraina "Apşa de Mijloc".

Manifestările vor începe la ora 11.00 cu cuvintele de deschidere ale invitaţilor, după care vor evolua pe scenă ansamblurile folclorice.

Spectacolul va fi prezentat de interpreta de muzică populară Lavinia Goste şi va dura aproximativ trei sute de minute.

Sâmbra Oilor se desfăşoară anual la Huta Certeze (în zona Ţării Oaşului), în prima duminică din luna mai, şi reprezintă cea mai mare serbare câmpenească, legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, simbolizând venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.

Tradiţionala serbare câmpenească a avut loc pentru prima oară în cadru organizat în urmă cu 52 de ani, aflându-se acum la a 42-a ediţie.

La manifestări participă, de obicei, zeci de mii de oameni din judeţul Satu Mare, dar şi din judeţele învecinate, iar pe scena amplasată în aer liber, pe un deal de la Huta Certeze, la hotarul dintre Ţara Oaşului şi Maramureş, evoluează artişti şi ansambluri folclorice din zona oaşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici