Liviu Dragnea va candida la şefia interimară a PSD

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi-a anunţat marţi decizia de a candida la şefia interimară a PSD, la şedinţa Comitetului Executiv care va avea loc miercuri.

731 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea va candida la şefia interimară a PSD

Dragnea candidează la şefia interimară a PSD (Foto: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi-a anunţat marţi decizia de a candida la şefia interimară a PSD, la şedinţa Comitetului Executiv care va avea loc miercuri. "În urma discuţiilor din ultimele zile, am decis ca mâine (miercui, la CExN - n.r.) să cer votul de încredere pentru a prelua atribuţiile de preşedinte PSD", a declarat Dragnea, la sediul PSD.

El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că în luarea acestei decizii a contat convingerea că, prin implicarea sa şi formarea unei echipe serioase de conducere, partidul îşi poate recăpăta încrederea că în perioada următoare se va putea organiza serios pentru ca anul electoral 2016 să fie unul de succes.

Liviu Dragnea a declarat că dacă, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, se va bucura de încrederea colegilor va prezenta un plan concret de acţiuni atât politice, cât şi administrative şi a adăugat că demersul său nu este îndreptat împotriva lui Victor Ponta.

"Dacă mâine colegii îmi vor acorda încrederea pe care le-o cer, acest vot va fi urmat de un plan concret de acţiuni atât politice cât şi administrative care să pregătească toamna politică ce va urma. De asemenea, un plan de acţiuni concrete în teritoriu, atât politice, cât şi de organizare şi implicarea unor colegi din rândul partidului într-o echipă care să aibă mai multe atribuţii efective. Sunt foarte mulţi colegi de ai noştri care să pună în slujba partidului atât experienţa, cât şi forţa politică. Este nevoie de hotărârea partidului, de o clarificare a acţiunilor politice din interiorul şi din afara partidului.”

Întrebat de câte organizaţii ale partidului este sprijinit, Liviu Dragnea le-a răspuns jurnaliştilor că nu face calcule, însă a avut discuţii cu oamenii din partid şi au decis că „cea mai bună formulă este cea de echipă în care pot intra mai mulţi oameni”.

„Am văzut că dumneavoastră faceţi calcule, vă doresc succes. (...) Eu nu fac calcule, am avut discuţii cu oamenii şi împreună am reuşit să stablim că cea mai bună formulă este cea de echipă, în care pot intra mai mulţi oameni. Nimeni nu poate conduce singur partidul. Este greşit să vrei să cumulezi mai multe funcţii într-o singură mână”, a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă s-a consultat cu premierul atunci când a luat decizia de a candida pentru şefia interimară a PSD, Liviu Dragnea a susţinut că nu vrea să îl implice pe Victor Ponta în astfel de discuţii şi a ţinut să sublinieze că nu se va angaja în niciun demers îndreptat împotriva lui Victor Ponta.

„Nu vreau să îl implic pe Victor Ponta în aceste discuţii. Eu nu, sunt alţii care fac asta. Eu sunt prieten şi camarad cu Victor Ponta din 2010. Am fost şi rămân prietenul lui si cu fapta şi cu vorba, niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta”, a declarat Dragnea.

Cât priveşte existenţa altor candidaturi pentru şefia interimară a partidului, aşa cum s-a vehiculat, Liviu Dragnea a declarat că un astfel de demers ar face parte dintr-o „strategie greşită” şi a exclus scenariul unui candidat „iepure”, menit să fragmenteze opţiunile de vot ale colegilor de partid.

„Eu nu cred că cineva care este responsabil şi are o anumită responsabilitate în PSD se gândeşte că în partid poţi folosi iepuri”, a comentat coordonatorul politic al PSD.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD este convocat, miercuri, la ora 15.00, pentru a lua o decizie privind conducerea interimară a partidului. Votul va fi secret. După demisia lui Victor Ponta din funcţia de preşedinte al PSD, interimatul la şefia PSD este asigurat de Rovana Plumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici