Liviu Pop, despre cei 12 angajaţi la biroul parlamentar: Am 3 consilieri comuni cu deputatul din zonă

Senatorul Liviu Pop a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că angajarea a 12 persoane la biroul său parlamentar este justificată de colegiul mare şi de activitatea sa la Senat, ca preşedinte la Comisia de muncă, el arătând că are trei consilieri în comun cu deputatul din zonă.

691 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, despre cei 12 angajaţi la biroul parlamentar: Am 3 consilieri comuni cu deputatul din zonă

Liviu Pop (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Sunt consilieri care în marea lor parte sunt cu timp parţial la mine. Din suma forfetară de aproximativ 5.200 de lei pe care o am îi plătesc pe toţi, nu am depăşit acest plafon. Sunt mulţi colaboratori care au norma de bază în altă part. La mine sunt pe un milion sau pe două milioane, ca indemnizaţie, deci m-am încadrat în plafon", a spus Liviu Pop.

El a arătat că are trei consilieri în comun cu deputatul din zonă, cabinetele parlamentare fiind comune.

Liviu Pop a spus că este senator într-un colegiu foarte mare, cum e Maramureşul istoric, unde are patru cabinete parlamentare.

"Consilierii asigură cât pot şi ei permanenţa, prin rotaţie. În Sighetul Marmaţiei sunt trei consilieri, spre exemplu, un consilier este în Vişeul de Sus şi donsilieri în Borşa. În colegiu este şi un şofer", a spus Liviu Pop, care a arătat că toţi consilierii locuiesc în zonă.

Liviu Pop a precizat că mai are un cabinet parlamentar deschis în Baia Mare, pentru că e municipiu, precum şi doi consilieri la Bucureşti, având nevoie de ei la Comisia de Muncă şi la Senat.

"Cel care se ocupă de activitatea de la Senat îmi ţine şi legătura cu cel de la Baia Mare, cel de la Baia mare coordonând pe ceilalţi din colegiu", a spus Pop.

Cei 586 de deputaţi şi senatori din actuala legislatură şi-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajaţi la un parlamentar, iar suma pe care aleşii o decontează, lunar, de la Cameră şi Senat, pentru remunerarea acestora depăşeşte trei milioane de lei.

Senatorul PSD Liviu Pop, ales în colegiul uninominal nr. 3 Maramureş, are 12 angajaţi, dintre care 3 în baza unui contract individual de muncă şi 9 în baza unei convenţii civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Liviu Pop a decontat în luna iulie suma de 6.617 lei pentru cheltuieli de personal.

Dintre senatori, Pop are cel mai mare număr de angajaţi.

Liviu Pop este preşedintele Comisiei de muncă din Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici