Liviu Pop: Sper ca preşedintele ţării să nu mai să mai găsească vreo frână în dezvoltarea educaţiei

Senatorul PSD şi preşedinte al Comisiei de învăţământ, Liviu Pop, a precizat la şedinţa anuală cu reprezentanţii părinţilor, că una din cauzele pentru decalaje în promovarea legii educaţiei a fost „frâna legislativă” pusă de preşedintele României, care a atacat-o la CCR.

286 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: Sper ca preşedintele ţării să nu mai să mai găsească vreo frână în dezvoltarea educaţiei

Liviu Pop: Sper ca preşedintele ţării să nu mai să mai găsească vreo frână în dezvoltarea educaţiei

„Un lucru a fost frâna legislativă. Am modificat acum două săptămâni legea educaţiei naţionale, n-am făcut tam-tam pentru că s-a apropiat campania electorală. Sper ca preşedintele statului să o promulge pentru că astăzi (vineri n.r.) e ultima zi în care poate să o promulge şi să nu o atace din nou la Curtea Constituţională, sau să mai găsească vreo frână în dezvoltarea educaţiei din România”, a spus Liviu Pop, în cadrul şedinţei anuale a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Fostul ministru al Educaţiei a menţionat că modificarea legii naţionale a educaţiei a fost realizată în sensul introducerii posibilităţii autorităţilor locale de a dota şcolile din cota defalcată a TVA-ului.

„Ce am făcut în acea modificare a legii naţionale - am introdus posibilitatea autorităţilor locale ca din cota defalcată de TVA să poată face dotarea şcolilor, să poată cumpăra mobilier şcolar, aparatură în unităţile şcolare şi toate celelalte, pe lângă cheltuielile materiale pe care le dă Guvernul prin această Hotărâre de Guvern”, a precizat senatorul PSD.

În acelaşi context, el a mai spus şi faptul că, până când actul educaţional nu va fi separat de infrastructură, „vom merge în continuare împiedicaţi”.

„Cu siguranţă, autorităţile locale au o posibilitate mult mai înaltă astăzi. Nici Curtea de Conturi şi nimeni altcineva nu poate să oprească dorinţa autorităţilor locale de a veni în sprijinul şcolilor. Şi dacă nu o să reuşim să separăm cele două elemente - actul educaţional faţă de infrastructură, vom merge în continuare împiedicaţi”, menţionează Liviu Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici