Luminiţa Odobescu, discuţii la CAE despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, unde se va discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Belarus şi evoluţiile de securitate din Orientul Mijlociu.

202 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Odobescu, discuţii la CAE despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Luminiţa Odobescu, discuţii la CAE despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu va participa, luni la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.

„Miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Belarus şi evoluţiile de securitate din Orientul Mijlociu. De asemenea, vor avea o discuţie informală cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken – prin video-conferinţă. Discuţiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei vor viza, cu precădere, evaluarea ultimelor evoluţii de securitate, sprijinul multidimensional al UE, cu accent pe cel militar, politica de sancţiuni împotriva Rusiei şi combaterea eludării măsurilor restrictive în vigoare. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba va interveni prin video-conferinţă pentru a prezenta situaţia din teren şi priorităţile Ucrainei”, transmite MAE.

Potrivit sursei citate, referitor la Belarus miniştrii de externe vor aborda deteriorarea situaţiei drepturilor omului şi a condiţiilor pentru activitatea presei independente, creşterea represiunii asupra opoziţiei, precum şi complicitatea regimului de la Minsk cu Moscova, prin susţinerea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

„Dezbaterile privind criza din Orientul Mijlociu se vor concentra pe aspectele cele mai stringente, respectiv situaţia umanitară extrem de dificilă din Fâşia Gaza şi necesitatea eliberării tuturor ostaticilor aflaţi în captivitatea Hamas. În context, va fi abordată şi situaţia de securitate din Marea Roşie, inclusiv din perspectiva activităţii operaţiunii UE de protejare a libertăţii de navigaţie şi a traficului maritim din această regiune (EUNAVFOR ASPIDES)””, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici