MAE a semnat memorandumul pentru relaţia României în programul ONU pentru dezvoltare

Ministerul de Externe a semnat, luni, un memorandum de înţelegetre pentru relaţia între România, prin MAE, şi programul ONU pentru dezvoltare. Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a afirmat că documentul reprezintă baza legală a cooperării între părţi.

89 afișări
Imaginea articolului MAE a semnat memorandumul pentru relaţia României în programul ONU pentru dezvoltare

MAE a semnat memorandumul pentru relaţia României în programul ONU pentru dezvoltare

„Este o zi importantă pentru diplomaţia română prin semnarea acestui memorandum şi prin relaţia dintre România prin MAE şi programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Acest document semnat astăzi (luni - n.r.) constituie baza legală prin care cele două entităţi, MAE şi programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare îşi vor derula în continuare colaborarea. După 47 de ani, chiar mai bine de atât în care România a fost beneficiar net al asistenţei pentru dezvoltarea proiectelor derulate de UNDP şi aş aduce aminte de câteva dintre ele: ideea iniţială a complexului Măgurele, cât şi datoria externă a României au fost printre primele subiecte discutate cu UNDP”, a declarat Maria Magdalena Grigore, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Secretarul de stat al MAE a mai spus că „România este un donator emergent, motiv pentru care aceste noi componente de asistenţă pentru Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române dezvoltare, asistenţă umanitară, pace şi securitate pot constitui premizele atingerii de politică externă, iar în colaborare cu UNDP, o entitate prezentă în majoritatea statelor care prezintă dificultăţi , ne putem atinge scopul şi obiectivele de politică externă”.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR) se desfăşoară de luni până joi la Bucureşti.

Taguri:
memorandum,
mae,
onu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici