MAE român: Candidaţii din colegiul 2 respectă legile din România şi R.Moldova

Reprezentanţii partidelor având candidaţi înscrişi pentru colegiul 2 îşi desfăşoară campania electorală în R. Moldova, cu respectarea legilor în vigoare din România şi din R.Moldova şi în conformitate cu standardele europene şi internaţionale, potrivit unor precizări ale MAE român, remise MEDIAFAX.

21 afișări
Imaginea articolului MAE român: Candidaţii din colegiul 2 respectă legile din România şi R.Moldova

Sediu Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (Imagine: www.patrimoniu.md)

"Reprezentanţii partidelor având candidaţi înscrişi pentru colegiul 2 îşi desfăşoară campania electorală în Republica Moldova, cu respectarea legilor în vigoare din România şi din Republica Moldova şi în conformitate cu standardele europene şi internaţionale", precizează MAE.

Potrivit MAE român, este vorba "un exerciţiu democratic firesc din partea competitorilor electorali, care se derulează şi în alte ţări în care trăiesc un număr important de cetăţeni români, cum sunt Italia, Spania sau SUA".

"În acelaşi timp, aceasta este o practică obişnuită şi pentru alte state", susţine MAE român.

De asemenea, potrivit MAE român "la alegerile parlamentare ce se vor desfăşura la 30 noiembrie 2008, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au aceleaşi drepturi cu cetăţenii români domiciliaţi în România, respectiv dreptul de a alege şi de a fi aleşi". "Astfel, cetăţenii români cu domiciliul sau cu reşedinţa în Republica Moldova vor putea să voteze candidaţii anunţaţi pentru colegiul uninominal numărul 2", conchide sursa citată.

Precizările au fost transmise după ce MAE de la Chişinău a apreciat că acţiunile electorale pentru alegerile de la 30 noiembrie se pot desfăşura doar în România şi consideră "inacceptabilă" desfăşurarea "campaniei electorale pe teritoriul Republicii Moldova, fără o coordonare prealabilă cu autorităţile centrale moldoveneşti".

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a criticat, vineri, "desfăşurarea de către competitorii electorali români a campaniei electorale pe teritoriul Republicii Moldova, fără o coordonare prealabilă cu autorităţile centrale moldoveneşti în acest sens", declarându-se "nedumerit" de aceste acţiuni "inacceptabile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici