MAEIE moldovean: Adrian Cioroianu nu a solicitat întrevederi cu "autorităţile oficiale"

Ministerul de Externe moldovean (MAEIE) a anunţat că a fost informat de Ambasada română despre sosirea ministrului român de Externe la Chişinău, însă acesta nu a solicitat nici o întrevedere cu oficiali moldoveni, iar MAEIE "îşi rezervă dreptul de a califica gestul dat ca unul inamical".

2 afișări
Imaginea articolului MAEIE moldovean: Adrian Cioroianu nu a solicitat întrevederi cu "autorităţile oficiale"

MAEIE moldovean: Adrian Cioroianu nu a solicitat întrevederi cu "autorităţile oficiale"

"Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova comunică că recent, prin Notă Verbală, Ambasada României în Republica Moldova a informat despre sosirea la Chişinău, la 21 decembrie 2007, a domnului Adrian Cioroianu, Ministrul Afacerilor Externe al României, care va efectua o vizită de lucru la Ambasada României în Republica Moldova", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul MAEIE.

Sursa citată adaugă că, în pofida multiplelor declaraţii ale părţii române în care se exprimă disponibilitatea de a aprofunda şi diversifica relaţii de cooperare şi parteneriat cu Republica Moldova, aceasta "nu a solicitat nici o întrevedere cu autorităţile oficiale moldoveneşti".

"MAE IE îşi rezervă dreptul de a califica gestul dat ca unul inamical şi deloc în corespundere cu spiritul unei cooperări dintre două state, care cu siguranţă nu va contribui la ameliorarea situaţiei actuale a relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi România", se mai arată în comunicatul Ministerului moldovean de Externe.

Ministrul român de Externe Adrian Cioroianu face vineri o vizită în Republica Moldova, pentru a participa la inaugurarea noului sediu al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României la Chişinău. Cioroianu declarase, cu o săptămână în urmă, că ar putea participa la inaugurarea noului sediu al Consulatului român de la Chişinău, precizând cu aceeaşi ocazie că ar dori să se întâlnească cu omologul său moldovean, dar că nu se poate invita în casa cuiva.

Întrebat dacă va avea o întâlnire cu ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, în contextul în care şi-a exprimat de mai multă vreme dorinţa unei astfel de întrevederi, Cioroianu a răspuns: "Nu poţi să te inviţi în casa cuiva". El a menţionat însă că s-a mai întâlnit cu omologul său moldovean la reuniunile la care participă şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici