Mai mulţi lideri ai UDMR refuză să meargă la universitatea de vară de la Băile Tuşnad

Mai mulţi lideri ai UDMR, precum Kelemen Hunor, Borbely Laszlo sau Antal Arpad, refuză să participe în acest an la programele universităţii de vară de la Băile Tuşnad, după ce liderul PPMT, Toro T. Tibor, ar fi decis ca preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, să nu fie invitat.

827 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi lideri ai UDMR refuză să meargă la universitatea de vară de la Băile Tuşnad

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că atât el, cât şi alţi lideri UDMR şi primari refuză să participe în acest an la programele oficiale ale universităţii de vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, în semn de solidaritate cu preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Discutăm despre dialog maghiaro-maghiar şi româno-maghiar la Tusvanyos, în condiţiile în care, practic, liderul unuia dintre partidele maghiare (preşedintele PPMT, Toro T. Tibor - n.r.) pune veto pe participarea politicianului maghiar cu cea mai înaltă funcţie în administraţia publică locală în acest moment (preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor - n.r.)", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a adăugat că, în aceste condiţii, lideri şi primari ai Uniunii au refuzat să participe, spre deosebire de alţi ani, la programele oficiale al şcolii de vară, în semn de solidaritate cu Tamas Sandor, care nu ar fi fost invitat la acestea de preşedintele PPMT, Toro T. Tibor.

"Ceea ce s-a întâmplat nu este altceva decât o solidarizare a liderilor şi a primarilor UDMR cu persoana care a fost ştearsă de pe lista de invitaţi, dorindu-se a fi un semnal că nu se poate face aşa ceva. Dacă dorim un dialog real nu putem pune veto de participare pentru cineva care are o funcţie importantă. Practic, noi vorbim despre cât de importantă este autonomia locală, întotdeauna spunem că autorităţile noastre locale sunt cele mai importante în proiectele noastre, iar în aceste condiţii nu îţi poţi permite să nu îl inviţi la Tusvanyos pe acel om politic maghiar care ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean", a spus Antal.

Acesta a adăugat că decizia de neparticipare nu apaţine UDMR, ci este vorba despre hotărâri individuale.

"Nu este vorba de o decizie luată la nivelul UDMR, ci pur şi simplu de o decizie individuală, de solidaritate, a mea şi a altor politicieni, de la Kelemen Hunor până la Borbely Laszlo, de la Sogor Csaba până la Raduly Robert", a afirmat Antal.

El a afirmat că preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, nu a motivat în niciun fel excluderea preşedintelui CJ Covasna de pe lista invitaţilor.

Cu toate acestea, Antal Arpad a spus că va merge la Tuşnad Băi pentru a se întâlni cu politicienii din Ungaria, fără să participe la programele oficiale.

Cea de-a 24-a ediţie a Universităţii de vară şi taberei "Balvanyos" de la Băile Tuşnad, denumită "Tusvanyos 24 - Timpul nostru!", s-a deschis oficial miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici