Marcel Ciolacu a fost votat în şedinţa internă pentru a fi premier al Guvernului PNL - PSD - UDMR

  • Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost votat în şedinţa internă pentru a fi premier al Guvernului PNL - PSD - UDMR, a anunţat, miercuri, Sorin Grindeanu.
  • Acesta spune că PSD acceptă procedura prim-miniştrilor prin rotaţie, dar social-democraţii să fie cei dintâi care dau premierul.
8869 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu a fost votat în şedinţa internă pentru a fi premier al Guvernului PNL - PSD - UDMR

Marcel Ciolacu a fost votat premier al Guvernului PNL - PSD - UDMR

În acest moment noi avem un mandat dat de Consiliul Politic Naţional să avem prim-ministrul şi asta nu l-au spus doar colegii mei, l-au spus românii la ultimele alegeri”, afirmă Grindeanu.

Astfel, PSD merge la negocieri cu mandatul Marcel Ciolacu - propunere pentru premier.

Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat. Venim în faţa partidului şi supunem atenţiei negocierea”, a adăugat Grindeanu: „credeţi că am stat în şedinţă ca să votăm posibilul premier de peste un an jumate? Dacă tot am votat rotaţia, evident că am votat Marcel Ciolacu premier acum”.

Întrebat în ce condiţii este dispus PSD să renunţe la această fermitate, Grindeanu a spus că social-democraţii cer „lucruri de bun simţ, nimic extravagant”: „nu avem poziţii de acest tip, de agreere, de liberali, vorbim de principii, nu de persoane. Ne aflăm în postura în care putem să punem condiţii”.

Miercuri la ora 16.00 are loc o nouă întâlnire, după care, spune Grindeanu, „ar fi cazul să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic şi să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă de negociere politică între cele trei formaţiuni parlamentare plus grupul minorităţilor”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că „este logic” ca, din moment ce PSD a câştigat alegerile, să ceară ca primul premier să fie de la PSD. „E logic din moment ce PSD a câştigat alegerile să cerem ca primul premier să fie de la PSD”, adaugă Ciolacu.

S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL, spunea marţi seară liderul liberal, Florin Cîţu. El anunţa că nu a fost votată flexibilizarea numelui premierului propus de PNL.

 

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici