Marcel Ciolacu: Avem un protocol. Îl respectăm

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidele coaliţiei au un protocol, care va fi respectat. Referitor la o eventuală ieşire a UDMR de la guvernare, el spune: „Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aş prefera să continui acest drum”.

173 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Avem un  protocol. Îl respectăm

Marcel Ciolacu: Avem un protocol. Îl respectăm

„Nu ştiu ce se întâmplă în spaţiul public. Eu spun, ca şi copreşedinte al acestei coaliţii, că avem un protocol. Eu altă discuţie nu am. Vom respecta acest protocol. Momentan acest protocol nu este modificat”, spune Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a cerut PNL ca UDMR să rămână fără un minister, liderul PSD spune: „Oficial nu am avut această discuţie”.

„Sunt discuţiile între liderii coaliţiei şi cu toţii am constatat că avem un protocol”, adaugă el.

Marcel Ciolacu a fost întrebat şi dacă, pentru stabilitate, UDMR ar trebui să rămână la guvernare.

„Eu nu consider nimic. Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aş prefera să continui acest drum”, răspunde Ciolacu.

El a mai spus că rotaţia guvernamentală se va face până la sfârşitul lunii mai.

„Formarea noului guvern trebuie să ţină cont de ponderea fiecărui partid în Parlament, de pregătirea viitorilor miniştri şi sigur că nominalizările trebuie să fie şi în funcţie de importanţa ministerelor. În acest moment UDMR e suprareprezentat în guvern şi e de la sine înţeles că va trebui să îndreptăm această eroare politică. Sunt convins că vom lua o decizie şi în acest sens. Am văzut declaraţii ale unor lideri UDMR prin care ameninţau cu ieşirea de la guvernare dacă vor fi modificări în ministerele conduse de ei. Cred că nu-şi înţeleg menirea. Guvernul e al României, nu a unor lideri politici care şi-au negociat funcţii pentru ei după alegerile din 2020. Sunt liberi să o facă, sunt liberi să plece. Au guvernat destul în aceşti 34 de ani”, a scris pe Facebook vicepreşedintele PNL Adrian Cozma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici