Marcel Ciolacu, despre conflictul cu ambasadorul din SUA: Retragerea este atributul preşedintelui

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat marţi dacă a luat o decizie în privinţa ambasadorului României în Statele Unite, care i-a reproşat public faptul că l-a exclus de la întâlnirile politice pe care premierul le are peste ocean.

1405 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, despre conflictul cu ambasadorul din SUA: Retragerea este atributul preşedintelui

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Întrebat dacă a vorbit despre retragerea lui Andrei Muraru din funcţia de ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Marcel Ciolacu a spus că nu a vorbit cu nimeni despre nicio retragere.

„Nu am vorbit cu nimeni despre nicio retragere. Ştiţi că nu este în atributul meu de premier retragerea unui ambasador. Este atributul preşedintelui României. Cu domnul preşedinte nu am apucat să vorbesc”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai spus despre Muraru că „a fost depăşit de calitatea diplomatică”.

„Cred că vorbim prea mult despre acest subiect şi despre un personaj care a fost depăşit de calitatea diplomatică pe care a avut-o”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a avut cuvinte de laudă pentru restul ambasadorilor: „Contextul nu este unul fabvorbail şi nu vreau să vorbesc despre diplomaţia română care îşi face datoria peste tot, pentru o excepţie sau pentru un moment emoţional al unui domn ambasador. De obicei, în viaţă, ca de multe ori, şi în politică şi în diplomaţie, când urci sărind anumite etape la un nivel prea mare, vine un moment când te faci de râs”, a spus premierul.

Întrebat, în continuare, de jurnalişti, dacă Andrei Muraru „a sărit etape” pentru a ajunge ambasador, Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu, investigaţi dumneavoastră”.

Reacţia lui Marcel Ciolacu vine după ce Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, s-a arătat deranjat de faptul că premierul nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile”, a spus Muraru.

Premierul i-a transmis că trebuie să mai aibă răbdare: „Cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine. Cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici