Marcel Ciolacu: „Facturile vor scădea imediat, urmare a propunerilor PSD”

  • Facturile românilor vor scădea imediat ca urmare a propunerilor PSD, agreate luni în coaliţie, afirmă liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.
  • El precizează că pachetul de măsuri al PSD „duce preţul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta”.
596 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: „Facturile vor scădea imediat, urmare a propunerilor PSD”

„Facturile românilor vor scădea imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri (luni - n.r.) în coaliţie. Pachetul de măsuri al PSD duce preţul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh şi am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât preţurile finale să fie mai mici. În plus, măsurile PSD au vizat şi creşterea volumele de consum atât la electricitate, cât şi la gaze pentru ca 90% dintre cetăţeni să beneficieze de preţuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliţie, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie, inclusiv la factura din ianuarie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni seara noile plafoane la facturile la energie electrică şi gaze. De asemenea, prim-ministrul a spus că peste un milion de facturi vor fi refăcute fără ca românii să fie debranşaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici