Mariana Câmpeanu a depus jurământul la Cotroceni ca ministru al Muncii

Noul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu a depus jurământul de învestitură, joi, la Palatul Cotroceni, la ceremonie participând, alături de şeful statului, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

71 afișări
Imaginea articolului Mariana Câmpeanu a depus jurământul la Cotroceni ca ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu a depus jurământul la Cotroceni ca ministru al Muncii

Decretul privind constatarea vacanţei postului în urma demisiei lui Paul Păcuraru şi cel privind numirea Marianei Câmpeanu au fost publicate în cursul după-amiezii de joi în Monitorul Oficial.

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit, joi, noului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, că a acceptat să preia portofoliul în preajma alegerilor şi i-a spus că este un om la care pensionarii se uită "cu o aşteptare deosebită".

Băsescu i-a urat succes, să fie un partener al Cabinetului şi să îşi ducă la îndeplinire misiunea. Şeful statului a amintit că de la 1 octombrie trebuie să se aplice majorarea pensiilor.

"Din acest moment, sunteţi membru al Cabinetului, cu o misiune dificilă: de la 1 octombrie trebuie să măriţi pensiile, am înţeles că şi o recorelare cu grupele de muncă. Nu-mi rămâne decât să vă urez succes, să fiţi un partener al Cabinetului (...) un om la care, în momentul acesta, pensionarii se uită cu o aşteptare deosebită şi să reuşiţi să vă duceţi la îndeplinire misiunea, chiar dacă are un termen relativ scurt, suntem în preajma alegerilor", a spus preşedintele.

Băsescu a subliniat că numirea Marianei Câmpeanu în funcţia de ministru al Muncii, chiar dacă pentru un termen foarte scurt, este făcută într-un moment foarte important.

"Este un moment extrem de important pentru cei care aşteaptă de la dumneavoastră rezolvarea problemelor lor", a menţionat el.

"Vă mulţumesc mult că aţi acceptat să deveniţi membră a Cabinetului în preajma alegerilor. Mult succes!", a încheiat Băsescu.

Mariana Câmpeanu, preşedinte al Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale, a fost nominalizată de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru portofoliul Muncii, în locul lui Paul Păcuraru, printr-o scrisoare transmisă, joi, Preşedinţiei.

Înainte de anunţul făcut de Preşedinţie privind semnarea decretului de numire, şeful statului declara, la RRA, că nu are nicio reţinere să o numească pe Mariana Câmpeanu în funcţia de ministru al Muncii, întrucât aceasta este un "bun profesionist".

Mariana Câmpeanu a fost desemnată pentru conducerea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse după demisia fostului deţinător al portofoliului, Paul Păcuraru.

Mariana Câmpeanu are, conform declaraţiei de avere, două apartamente într-o zonă ultracentrală din Capitală, o casă de vacanţă şi câteva mii de euro în conturile bancare.

Câmpeanu va candida din partea PNL la alegerile parlamentare din noiembrie, pentru un mandat de deputat în sectorul 2 al Capitalei, ea fiind membră a PNL din anul 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici