Mariana Câmpeanu la preluarea portofoliului de ministru al Muncii: Întărirea controlului intern este o prioritate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că va încerca să preia din mers şi cât mai repede activităţile ministerului, reafirmând că primele lucruri care o preocupă sunt reîntregirea salariilor şi returnarea banilor reţinuţi ca CAS de la pensionari, dar şi întărirea controlului intern.

391 afișări
Imaginea articolului Mariana Câmpeanu la preluarea portofoliului de ministru al Muncii: Întărirea controlului intern este o prioritate

Mariana Câmpeanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mariana Câmpeanu i-a mulţumit fostului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, pentru activitatea pe care a desfăşurat-o şi i-a promis că va încerca să preia din mers, cât mai repede posibil, toate activităţile ministerului, pentru a duce la bun sfârşit ceea ce s-a făcut bine şi pentru a corecta eventualele erori din ultimii trei ani.

Noul ministru al Muncii a precizat că primele lucruri care o preocupă sunt actul normativ pentru reîntregirea salariilor bugetarilor şi găsirea unei soluţii pentru returnarea banilor reţinuţi ca CAS pensionarilor.

O altă prioritate a noului ministru este legată de activitatea Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU).

"Avem probleme mari, suntem în pericol să se suspende plăţile. Încercăm să salvăm activitatea de la AMPOSDRU", a declarat Mariana Câmpeanu.

Ea a mai spus că are în vedere şi controlul executat de către Inspecţia Muncii şi Inspecţia Socială, precum şi întărirea capacităţii de control a ministerului pentru activităţi interne.

"Doresc ca totul să fie transparent şi să îmbunătăţim relaţia dintre angajaţii ministerului şi beneficiari. Tot ce s-a făcut bun va fi preluat şi dus mai departe", a spus Câmpeanu.

Fostul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a mulţumit consilierilor şi angajaţilor din MMFPS, precum şi fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, care i-a dat şansa să facă parte dintr-un "cabinet ambiţios".

Ea i-a spus noului ministru că Legea asistenţei sociale, Codul Muncii, Legea salarizării unitare şi cea a pensiilor au aşezat "pe o temelie sănătoasă" societatea românească şi ar fi o pierdere dacă aceste lucruri nu ar fi continuate.

În acelaşi timp cu Mariana Câmpeanu şi-a preluat mandatul şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

El a spus că că în cel mai scurt timp va prezenta un calendar clar al tuturor intenţiilor existente la nivelul Guvernului, în domeniul său de activitate.

Iolanda Stăniloiu a anunţat că a preluat funcţia de purtător de cuvânt în Cabinetul ministrului Mariana Câmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici