Marko: În continuare, Legea educaţiei este pentru noi o problemă-cheie

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale (CCPOT), că, în continuare, Legea educaţiei este pentru reprezentanţii Uniunii "o problemă-cheie".

18 afișări
Imaginea articolului Marko: În continuare, Legea educaţiei este pentru noi o problemă-cheie

Marko: În continuare, Legea educaţiei este pentru noi o problemă-cheie (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a arătat că reuniunea preşedinţilor organizaţiilor judeţene şi teritoriale ale UDMR, care se desfăşoară, sâmbătă, la Târgu Mureş, este obligatorie înainte de întrunirea Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din 11 decembrie, tot la Târgu Mureş.

"Discutăm deciziile pe care le vom lua acolo, spre exemplu organizarea Congresului UDMR la sfârşitul lunii februarie (2011 - n.r.), desemnarea delegaţilor pentru Congres - fiecare organizaţie teritorială trebuie să-şi desemneze delegaţii -, ponderea, numărul delegaţilor din fiecare judeţ, deci vom discuta probleme organizatorice şi, în primul rand, dacă vreţi, fireşte, o analiză a situaţiei politice a coaliţiei şi a activităţii Guvernului", a spus Marko Bela.

El a adăugat că în cadrul şedinţei CCPOT membrii se vor referi şi la Legea educaţiei, la Legea salarizării şi la Legea bugetului, "care trebuie elaborată şi transmisă cât mai repede Parlamentului".

Liderul UDMR a subliniat, în acest context, că, în continuare, Legea educaţiei este pentru reprezentanţii Uniunii "o problemă-cheie".

"Deocamdată nu s-a rezolvat problema Legii educaţiei. În principiu, bineînţeles că avem o decizie pozitivă din partea Curţii Constituţionale şi trebuie să continuăm procedura de asumare a răspunderii, ceea ce înseamnă că într-un termen relativ scurt vom putea să avem o lege bună, care să asigure reforma în acest domeniu. Într-adevăr, în continuare, pentru noi Legea educaţiei este o problemă-cheie şi depinde atitudinea UDMR în cadrul coaliţiei şi Parlament în general de reuşita acestei legi. Nu în exclusivitate şi nu numai în privinţa dispoziţiilor legate de drepturile minorităţilor, în general de continuarea reformei", a spus Marko Bela.

El a subliniat că, dacă în această perioadă s-ar bloca reforma şi nu s-ar continua măsurile începute, de exemplu, în domeniul sănătăţii, ar trebui să îşi pună întrebarea de ce mai guvernează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici