Marko: Partidul Civic Maghiar trebuie luat în serios

Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat, marţi, că Partidul Civic Maghiar, ca de altfel fiecare grupare politică din afara Uniunii, trebuie luat în serios, pentru că în spatele lor se ascund nemulţumirile electoratului faţă de politica UDMR şi acestea trebuie înţelese şi corectate.

21 afișări
Imaginea articolului Marko: Partidul Civic Maghiar trebuie luat în serios

Marko: Partidul Civic Maghiar trebuie luat în serios (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR a declarat, marţi, că în pofida faptului că PCM nu a venit până acum în faţa electoratului cu un program şi nici cu o listă de candidaţi, noul partid care se doreşte a fi principalul contracandidat al Uniunii la alegerile locale din acest an nu trebuie ignorat.

"Îmi pare rău că PCM nu a dorit să participe la prealegeri. Noi le-am propus conducătorilor partidului acest lucru, dar am fost refuzaţi. Din punctul meu de vedere prealegerile sunt binevenite pentru că ele au rolul să consulte populaţia în legătură cu preferinţele faţă de candidaţii la fucţiile publice menite să-i reprezinte interesele. În ceea ce priveşte UDMR, apreciez că prealegerile sunt un succes pentru că pe fiecare funcţie au fost aleşi minim doi candidaţi ai Uniunii, respectiv 600 de propuneri pe circa 300 de funcţii de primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali şi judeţeni”, a precizat Marko Bela.

Marko a adăugat că scopul UDMR este să atingă la alegerile din acest an rezultatele obţinute în 2004.

"Scopul UDMR este să atingă la alegerile din acest an rezultatele obţinute în 2004 sau chiar mai bune. Pentru asta trebuie să înţelegem motivele care au condus la rezultatele slabe obţinute la europarlamentarele din 2007, să le corectăm şi să luăm măsuri pentru a-i convinge pe aceia care nu au votat UDMR, ci pe alţii sau care nu s-au prezentat la vot, să aibă încredere în politica noastră", a afirmat Marko Bela.

Liderul UDMR a mai spus că alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene prin vot uninominal constituie o noutate legislativă menită să dea acestei funcţii o mai mare greutate şi importanţă.

"Este o noutate legislativă pe care UDMR o apreciază. Ea reprezintă o jumătate de pas în direcţia descentralizării dar care nu este suficient, pentru că noi considerăm că preşedinţilor de consilii judeţene trebuie să li se dea un plus de prerogative şi de atribuţii, astfel încât să devină entităţi de sine stătătoare”, a concluzionat Marko Bela.

Preşedintele UDMR, Marko Bela s-a aflat, marţi, în judeţul Harghita, în programul vizitei fiind incluse o întâlnire informală cu presa la Miercurea Ciuc, întâlniri neoficiale cu primarii UDMR din zona Ciuc şi cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale Uniunii din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici