Marko: UDMR va semna o moţiune de cenzură pe legea salarizării unitare

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce a decis să răspundă solicitării PNL şi să semneze o moţiune de cenzură pe tema Legii salarizării unitare pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

13 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR va semna o moţiune de cenzură pe legea salarizării unitare

Marko: UDMR va semna o moţiune de cenzură pe legea salarizării unitare (Imagine: Mediafax Foto)

"Apreciem progresul la Legea educaţiei. În schimb am analizat şi celelte proiecte şi am ajuns la concluzia că UDMR va răspunde la soliciatrea PNL şi va semna o moţiune de cenzură în legătură cu Legea de salarizare unitară. Doar pentru Legea de salrizare. Avem, bineînţeles, reţineri şi faţă de celelte proiecte. Nici Legea Educaţiei nu ne satisface în întregime, dar luând în considerare toate argumentele, contextul actual, că dacă PNL îşi menţine intenţia vom pşutea semna împreună cu ei o moţiune de cenzură pe Legea salarizării", a spus Marko Bela.

El a menţionat că le va transmite imediat decizia UDMR liberalilor.

În plus, Marko Bela a spus că parlamentarii Uniunii au analizat "încă o dată conţinutul celor trei legi în legătură cu care Guvernul şi-a asumat răspunderea" şi au ajuns la concluzia că "în cazul legii educaţiei Guvernul a acceptat unele amendamente transmise de UDMR" şi s-au făcut câţiva paşi, dar care nu sunt satisfăcători.

"Astfel, s-au făcut câţiva paşi şi în ceea ce priveşte lărgirea ariei învăţământului în limba maternă, dar în acelaşi timp aceste îmbunătăţiri nu ne satisfac şi în continuare va fi nevoie de schimbare în cadrul acestui învăţământ", a spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici