Meleşcanu propune supravegherea video a depozitelor armatei

Fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că ar fi oportun un program special pentru scoaterea din uz a muniţiei învechite şi că PNL va propune, în funcţie de alocaţia bugetară, dotarea cu sisteme moderne de supraveghere a depozitelor armatei.

12 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu propune supravegherea video a depozitelor armatei

Meleşcanu propune supravegherea video a depozitelor armatei (Imagine: Mediafax Foto)

"În funcţie de alocaţia bugetară, vom propune dotarea cu sisteme moderne, bazate pe senzori şi supraveghere video", a spus Meleşcanu, în contextul dispariţiei din depozitul de armament de la UM 01916 Ciorogârla-Ilfov a mai multor arme.

Vicepreşedintele liberal, preşedinte al comisiei de apărare din Senat, a ţinut să menţioneze că există prea puţine unităţi militare dotate cu sisteme moderne de supraveghere, această situaţie fiind consecinţa scăderii forţei umane din armată, o parte foarte mică din personalul din sistem îndreptându-se spre acitivităţi de bază, iar majoritatea optând pentru instruire.

În plus, Meleşcanu a spus că "ar fi oportun un program special dedicat scoaterii din uz a muniţiei învechite, care nu se mai foloseşte, şi dotării cu mijloace moderne, precum senzori, supraveghere video, etc".

Fostul ministru al Apărării a arătat că, din ceea ce ştie, din perioada mandatului său, "paza depozitului de la Ciorogârla era asigurată de un pluton de poliţie militară, care dipunea şi de câini special dresaţi pentru astfel de misiuni.

Teodor Meleşcanu a precizat că în mandatul său ca ministru al Apărării nu a avut niciodată o situaţie ca cea de la Ciorogârla, adăugând că "o astfel de problemă, de o asemenea gravitate, nu a existat până acum" în România.

Citeşte şi:

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat - surse -

Paza depozitului de la Ciorogârla, asigurată de militari din UM respectivă

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici