Meleşcanu: Trebuie să oferim un cadru în care emigranţii să se simtă în siguranţă

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la Timişoara, că autorităţile din România trebuie în continuare să ofere "un cadru în care emigranţii să se simtă în siguranţă", precizând că ţara noastră este doar una de tranzit pentru aceştia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

136 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Trebuie să oferim un cadru în care emigranţii să se simtă în siguranţă

Meleşcanu: Trebuie să oferim un cadru în care emigranţii să se simtă în siguranţă

Teodor Meleşcanu a participat, marţi, la Timişoara, la o conferinţă pe tema provocărilor de securitate din regiunea Balcanilor, organizată de Universitatea de Vest, precizând că, în acest moment, Uniunea Europeană este cel mai mare finanţator străin al ţărilor din această zonă.

"Nu suntem o ţară balcanică propriu-zisă, însă, în mod evident, evoluţiile din Balcani au un impact direct şi asupra securităţii României şi a Uniunii Europene în ansamblul său. Eu nu văd o Europă întreagă fără ca ţările balcanice să facă parte din ea. Deja Uniunea Europeană este cel mai mare finanţator străin al ţărilor din Balcani. Cred că este nevoie de o decizie foarte clară pe care ţările UE trebuie să o adopte în legătură cu perspectiva lărgirii UE şi a includerii ţărilor din Balcani, în măsura în care răspund criteriilor de aderare stabilitate", a spus Teodor Meleşcanu.

De asemenea, ministrul de Externe a vorbit şi despre fenomenul migraţiei, afirmând că România trebuie să ofere în continuare un cadru în care "emigranţii să se simtă în siguranţă".

"Cea mai importantă chestiune pe care pot să o facă autorităţile din România şi pe care vom continua să o facem este de a încerca să oferim un cadru în care emiganţii să se simtă în siguranţă. Sunt două categorii: imigranţi din motive politice şi mai sunt imigranţii de interes economic. Noi trebuie, în măsura posibilităţilor pe care le avem, să asigurăm pentru ei o stare care să le dea încredere într-un viitor pentru ei şi pentru copiii lor. România nu este o ţară de destinaţie pentru imigranţi, ci este una de tranzit, dar în mod normal trebuie chiar şi pentru cei care se află pentru o perioadă scurtă de timp să le asigurăm o minimă integrare la nivelul societăţii româneşti", a declarat Teodor Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici